ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Излекувай се сам: виж какви болести причинява авитаминозата!

Стресирани, уморени, апатични? Вероятно организмът ви страда от липса на витамини

авитаминоза Ако голяма част от храните в менюто ви са рафинирани и термично обработени, не давате големи шансове на витамините да попаднат в тялото ви. Свежите плодове и зеленчуци, които се продават през зимата, само изглеждат свежи, без да са кой знае колко полезни. Затова не бива да се учудвате от появата на признаци, насочващи към авитаминоза – недостиг на витамини. Например при ограничена употреба на животински продукти обикновено се наблюдава дефицит на витамините A, D, Е и В7. Ако дневното меню съдържа малки количества растителни продукти, най-често липсват С и В.

Наблюдавайте реакциите на тялото си и сами може да установите дали някои витамини не достигат в организма ви. Консултирайте се с лекар и вземете мерки.

Протегнете ръце с обърнати нагоре длани. Започнете да свивате пръстите към дланите, без палците, като това трябва да стане едновременно и на двете ръце. С така сгънати пръсти трябва да докоснете дланите. Ако не можете да изпълните това упражнение, имате нужда от витамин В6. Той включва 3 съединения със сходна биологична активност, които имат голяма роля за обмяната на веществата.

Ако забележите, че дори и най-леките удари по тялото ви оставят синини, които дълго не избледняват, причина за това е недостиг на витамин С.

До световъртеж и шум в ушите води дефицитът на ВЗ и витамин Е. Липсата на манган и калий също може да предизвика замайване.

Причина за зачервените очи и затруднената способност да виждате в полутъмно помещение понякога е ограниченият прием на витамините А и В2.

При недостиг на В12, В6, Р се появява пърхот. Менюто бедно на селен също може да предизвика люспи по главата, както и прекалено суха кожа.

Ако косата ви изведнъж загуби блясък и стане чуплива, значи се нуждаете от В9, В7 и С.

Ако често не може да заспите това може да е предизвикано от дефицит на витамините от група В, както и на минералите калий и калций.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *