Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте коя болест мъчи най-много хора!

Два милиарда и 400 милиона възрастни и 621 милиона деца страдат от това заболяване. Кое е то всъщност? По данни на Световната здравна организация – става дума за…кариеса.

karМеждународен екип от учени е достигнал до този извод, изследвайки здравето на устната кухина в глобален план. За целта са били анализирани изследвания за периода 1990-2010 година, уточняват от medikforum.ru. Проследена е огромен масив информация от 192 проучвания върху здравето на деца от 74 страни, както и 186 – за възрастните в 67 държави.

Изводът от всички тези изследвания е, че кариесът е истински бич на съвременното човечество. В света всяка година се регистрират 190 милиона нови случаи сред възрастните. По тази тема засегнати са и страните с висок стандарт на живот.
Коментирайки ситуацията със заболеваемостта от кариес, ръководителят на изследването – професор Вагнер Марценес от университета “Куин Мери” в Лондон подчертава, че медицинската общност е притеснена от данните и от всеобщия характер на проблема. Той отбелязва също, че небрежното отношение към “безобидните” дупки в зъбите може да доведе до инфекции в устната кухина, а при децата – да се отрази негативно върху развитието им.

Както винаги в подобни случаи, специалистите припомнят, че е по-добре да се заложи на профилактиката, без да се чака развитието на болестен проблем. В случая е важно не само поддържането на хигиената на зъбите и устната кухина, но и правилното хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *