Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои народи се хранят най-здравословно?

Учени от Кеймбридж направиха класация на страните, чието население се храни най-здравословно. Всъщност няма изненада: това са най-бедните!

hraНай-полезните продукти са предпочитани от населението на най-бедните страни, описват от medikforum.ru.Резултатите от изследването са публикувани в британското медицинско издание The Lance.

Рейтингът на страните с традиционно здравословно хранене е съставен на базата на 20-годишно изследване, започнало през 1990 година. Екипът под ръководството на професор Фумиаки Имамура изследвал диетите на жителите от 187 страни, отчитайки местоживеенето им, националност, пол, възраст и национален доход на глава от населението.

В Топ-10 са следните държави: Чад, Сиера Леоне, Мали, Гамбия, Уганда, Кот д`Ивоар, Сенегал, Израел и Сомалия. Африканската държава Чад е една от най-бедните на планетата, но населението й се храни само с екопродукти от рода на растителна храна, червеи и личинки. Израел като че ли няма място в тази десетица, защото е считана за развита и богата държава. Традициите в храненето там обаче се спазват доста точно и в менюто липсва например свинско месо и продуктите от него, но има много плодове и зеленчуци, зърнени храни и зехтин.

Има и антирейтинг – той е на държавите, в които яденето е най-вредно за здравето. Това са Армения, Белгия, Унгария, Чехия, Словакия, Казахстан, Аржентина, Беларус, Туркменистан и Монголия. През последните 20 години доста се е влошило храненето на китайците ина индийците. Европейските страни съставляват 40% от държавите, в които са предпочитани преработени и вредни храни. Сред заключенията е това, че жените като цяло се хранят по-правилно от мъжете и че възрастните бият по точки децата и внуците си по предпочитания към полезните храни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Кои народи се хранят най-здравословно?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *