Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Броят на болните от рак в Българи се увеличава лавинообразно

10 българи всеки ден научават, че са болни от рак

рак Според Националния раков регистър тази цифра ще продължава да расте.

Рак на белият дроб, рак на гърдата, злокачествено образувание на дебелото черво, кожата и стомахът са най-често засегнатите органи. Мъжете най-често боледуват от рак на белия дроб. Неговият дял е над 18%. При жените е карциномът на млечната жлеза – над 22%. При двата пола общо челно място заема ракът на дебелото черво.

Лекарите подчертават, че онкологичните заболявания не са страшни, ако се диагностицират в ранните стадии. Пример в това отношение е ракът на млечната жлеза и ракът на дебелото черво, които са лесни за профилактика и диагностициране, поддават се успешно на контрол и лечение.

Редица рискови фактори могат да бъдат причина за развитието на тумори в тялото. Най-често се комбинират външни условия с податливост на организма или фамилна обремененост и отслабено психично здраве. Според световната здравна организация рак на белите дробове се хваща най-вече заради тютюнопушенето. Експертите обръщат специално внимание на т.нар. пасивно пушене. Според проучванията непушачите, дишащи цигарен дим вкъщи, са с 20% по-предразположени към рак на белите дробове. Ако непушач е изложен на същото влияние на работното си място или в социалното обкръжение, този риск скача до 25%.

Все по-активно се обсъжда ролята на липсата на физическа активност и наднорменото тегло. Тези два фактора са главни виновници за почти епидемичното разпространение на туморите на млечната жлеза, на дебелото черво, на простатата и женските гениталии. Нерационалното хранене, водещо до затлъстяване, може да причини също карцином на бъбреците и стомаха. Прекомерният прием на калории помага за натрупването в организма на някои химични вещества, които циркулират в кръвта и стимулират деленето на клетките, тласкайки ги към израждане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *