Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Миризмата от краката си отива с ето тези изпитани рецепти

Острата миризма на стъпалата причинява всекидневен дискомфорт

крака Тя се получава от носене на обувки или чорапи, които запарват краката и не позволяват на потта да се изпарява. Ако по кожата са се появили обриви, консултирайте се с лекар. Микроорганизмите, виновни за инфекцията, виреят добре в условията на топлина и влага и няма да е лесно да се отървете тях и от неприятната миризма.

Предлагаме ви няколко начина за справяне с проблема. Бъдете упорити и последователни. Използвайте специална пудра, която да попива влагата и да поддържа краката сухи. С нея може да поръсите и обувките. Добра алтернатива е содата за хляб. Тя променя киселинността на кожата, намалява изпотяването и унищожава бактериите, причиняващи лошата миризма. С нея бихте могли да направите и лечебна баня за крака. Пригответе си разтвор, като към литър вода добавите 1 с.л. сода бикарбонат. В продължение на една седмица киснете краката всяка вечер за 15-20 мин.

Английската сол, която представлява кристализиран магнезиев сулфат, също помага. Разтворете 2 с.л. от нея в 4-5 литра топла вода. Потопете краката за 10-15 мин. Провеждайте процедурата вечер преди лягане. Черният чай съдържа танини, които свиват порите, намаляват изпотяването и действат антибактериално върху кожата. Сварете 4-5 пакетчета чай в литър вода. Добавете хладка, за да понижите температурата на разтвора. Накиснете краката за 20-30 мин. За да постигнете добър резултат, трябва да постоянствате поне 2 седмици.

Оцетът е враг на бактериите, които трудно оцеляват в киселинна среда. С ябълков може си приготвите баня за крака. Смесете 1/2 ч.ч. оцет и 6-7 ч.ч. топла вода. Натопете краката за 10-15 минути. Накрая ги измийте със сапун и вода и подсушете. Друг вариант е лимонената вана. Добавете няколко лъжици лимонов сок в топла вода и потопете краката за 10-ина минути. Избягвайте използването на лимон и оцет, ако имате ранички по стъпалата. Лавандуловото масло ухае силно и освен че може да неутрализира неприятната миризма, убива бактериите и има противогъбични свойства. Разтворете няколко капки етерично масло в топла вода. Киснете краката 15-20 минути два пъти дневно в продължение на една седмица. Маслото от чаено дърво също е бариера за бактериите и пречи на гъбичките да се размножават. 5-6 капки добавете към леген с вода и натопете краката. Натуралния продукт може да използвате и като дезодорант – втрийте в ходилата няколко капки масло, преди да сложите обувки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *