Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 8 храни в борбата срещу неприятното подуване на корема

Едно от най-неприятните състояния на организма ни през деня е доста неприятното подуване на корема, което ни причинява истински дискомфорт

Едно от най-неприятните състояния на организма ни през деня е доста неприятното подуване на корема, което ни причинява истински дискомфорт. Причините за това са много и различни. От обездвижването, на което сме подложени, до по-тежките или трудносмилаемите храни, които с които сме се хранили. Важно условие за подуване на корема и недостатъчния прием на вода, съветва ни Стандарт.

Затова и ще започнем списъка с ТОП 8 на най-полезните храни в битката с подуване на корема ни, с консумирането на много вода – препоръчителното количество е поне 2 литра от тази безценна течност на ден. Колкото повече вода пиете, толкова повече ще изхвърляте токсини и отрови от организма си с урината. Това ще предизвика положително влияние върху действието на червата и стомаха и няма да чувстваме този дискомфорт.

korem
Подут корем? С помощта на 8 храни можете да го излекувате

Ако желаете ефектът от пиенето на повече вода да е още по-значителен, е необходимо да добавяте прясно изцеден сок от лимони към нея. Така обогатена водата ще подобри значително храносмилането ни и ще облекчи тежестта в корема ни.

Третото условие за преборване с досадното подуване на корема е консумирането на повече плодове. Сред тях са дините, ананасите, авокадото, гроздето, бананите.

На четвърто място стои киселото мляко. Неговите ползи за човешкия организъм са неизброими, но то помага и при подуване на корема и чудесно се бори с неговите симптоми. В българското кисело мляко се съдържат пробиотици, които активизират действието на целия храносмилателен тракт. Важно условие, за да има резултати, е киселото мляко да се приема неподсладено и без добавки.

Природата е най-добрия съветник за здравословното хранене, затова и винаги трябва да се допитваме до нея, когато имаме някакво неразположение. От природната аптека най-добрия съюзник в битката с неприятното подуване на корема е магданозът, тъй като той съдържа вещества, които пречат на образуването на мехурчета газ в корема и червата, от които се получава това неразположение.

Друг безценен дар от природата е растението мента, което успокоява стомаха и лигавицата му. Най-доброто средство да помогнете на своя стомах е чаша чай от мента преди хранене.

Пикантните подправки, сред които и чилито, са отлично средство за подобряване на метаболизма и разгражда мазнините. Освен това пикантнтите храни са по-вкусни и много по-полезни за стомашно-чревния ни тракт.

Осмото чудо в борбата срещу неприятното подуване на корема е джинджифилът. Той успешно се грижи за добро състояние на метаболизма ни. Можете да го приемате на тънки резенчета след хранене или на гладно по чаша топла вода, в която е киснало парче от джинджифила.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *