ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Може ли аспиринът да увреди слуха? Вижте подробности!

Не позволявайте на лекарствата да увредят ушите ви

Ототоксичните реакции са относително рядко срещани при повечето лекарства, но е добре да ограничите риска от влиянието на медикаментите върху слуха ви. Предлагаме ви някои насоки.

– Преди де вземете каквото и да било лекарство, попитайте фармацевта или проверете листовката за изброени ушни симптоми сред страничните ефекти.

– Ако в семейството ви има случаи на проблеми с ушите или преди сте имали реакция от лекарства, уведомете за това личния си лекар.

– Кажете на лекаря, ако сте имали или имате проблеми със слуха, тинитус, равновесни затруднения или замаяност.

– Избягвайте шумните места, докато приемате лекарството – вредата от шума може да се комбинира с действието на aspirinмедикамента.

– Никога не вземайте повече от препоръчителната доза.

– Докато приемате което и да било лекарство, както и 1-2 седмици след това, внимавайте за необичайни симптоми, колкото и леки да са те, и съобщавайте за тях на лекаря си веднага. Ранните сигнали за реакция включват замаяност, тинитус, заглъхване или напрежение в ушите, влошаване на съществуващи вече глухота или тинитус, както и световъртеж.

Таблетките не са бонбони

Аспиринът, който се съдържа в много лекарствени препарати, има роля в загубата на слуха. Представете си, че приемате нещо за ревматизъм, настивате и посягате към лекарството за настинка и грип. По-късно ви заболява глава и без да се замислите, пиете болкоуспокояващо. Всеки от тези продукти може да съдържа аспирин – така че сте взели тройна доза, без да го разберете. Винаги проверявайте опаковката за съдържанието и се опитайте да не приемате твърде много таблетки наведнъж.

Застрашени ли сте?

Някои хора са по-чувствителни на разрушителната страна на лекарствата, отколкото други. Изброените по-долу са в опасност:
– малки деца
– възрастни хора
– всеки с история на ушни заболявания в рода
– всеки, който е имал ототоксична реакция
– хората с установена загуба на слуха
– хората, които приемат повече от един потенциално токсичен медикамент едновременно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *