Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лошото настроение предупреждава за диабет

Ново изследване на медици от Харвард доказва, че резистентността към инсулин, причиняваща диабет от втори тип, може да е причина за неприятни промени в поведението. Хората с този проблем са склонни към депресии и тревожност.

lohИзследването, публикувано в списание Proceedings of the National Academy of Sciences, показва за първи път връзката между инсулиновата резистентност и поведенческите разстройства. Според учените развитието на инсулиновата резистентност е свързано с намаляването на ключовия невромедиатор дофамин в мозъка. Така се влошава контролът върху негативните емоции като проява на тревожност и депресивност. Ето защо хората с диабет от втори тип често демонстрират признаци на потиснатост, недоволство, отчаяние, отбелязват от medikforum.ru.

В рамките на изследването са били проведени експерименти с генномодифицирани мишки, които са били специално програмирани с инсулинова резистентност. Всички те проявявали описаните признаци на депресивност и тревожност.
Тестовете, с чиято помощ се оценявало поведението на гризачите, позволили да се определи следната закономерност: младите гризачи успявали да се справят със стреса, но при 17-месечните (това е краят на зрялата възраст) вече се проявявали поведенчески разстройства.

Учените сравняват тези наблюдения с поведението на хората и намират много съвпадения. Диабетиците са в по-голяма степен от здравите хора склонни да проявяват тревожност и депресивност. Така е дори при сравняване с хора, които имат други хронични заболявания, твърдят те.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *