ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет вида болки, които не трябва да пренебрегваме

Всеки човек е имал някога болки – в крака, в главата. Обикновено се мисли, че това е нещо обичайно и че просто трябва да се вземе обезболяващо – и тpain-stomache-azmogaолкова.

Но всъщност има болки, които е опасно да игнорираме, признават от medikforum.ru. Те са предупреждение за сериозен здравословен проблем, който изисква професионална намеса. Ето за какво става дума:

  • Силна болка в крака или прасеца. Възможната причина е дълбока венозна тромбоза. Хората, които са в рискова група за подобен здравословен проблем, лежащо болни или жени, приемащи контрацептиви, никога не бива да игнорират такива болки. Ако болката е необичайна и не прилича на обикновен спазъм, непременно трябва да се иде на лекар и на изследване. При това – час по-скоро.
  • Болка в горната част на гърба. Възможно е да се случва дисекация на аортата. Това е състояние, при което се разкъсва вътрешната обвивка на аортата и започва масивен кръвоизлив. Наистина страшна болка, до сълзи, все едно те разкъсват на части. В рисковата група са хипертониците и хората със заболявания на съединителната тъкан.
  • Силна болка в корема – възможна е извънматочна бременност. Патологията причинява кръвоизливи в коремната кухина и застрашаващи живота състояния. Застрашени са жените, приемащи орални контрацептиви, със сраствания в репродуктивната система, лекуваните от безплодие.
  • Силен зъбобол. Възможно е да се развива зъбен абсцес, който стимулира оток на прилежащите лимфни възли. Може пък да не става дума за зъбобол, а за инфекция на долната част на устната кухина. Проблемът е наистина сериозен.
  • Силно главоболие – възможен е мозъчен кръвоизлив. При инсулт главоболието ви връхлита внезапно, нетърпимо е и за няколко секунди или минути достига непоносима интензивност. Хората, пострадали по този начин, инстинктивно хващат главата си в ръце и губят съзнание.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *