Авангардно: лечение на рак с кислородни коктейли

Вдишването на кислородна смес може да се окаже нов, ефективен начин за лечение на рак. Учени от Североизточния университет в Бостън откриха, че кислородът действа по особен начин на организма при злокачествени заболявания.

oxygen_maskКислородът буквално събужда спящи клетки на имунната система и ги подтиква да се заемат със злокачествените новообразувания, описват от medikforum.ru. Вдишването на специален състав, съдържащ 40 до 60% кислород, ще помогне при лечението на рака, твърдят учените от Бостън. Въздухът, който дишаме, съдържа 21% кислород. Клинични изследвания доказват, че споменатите кислородни коктейли отслабват факторите, потискащи имунната система.
Новата методика за лечение на рака е разработвана в продължение на 30 години. Приложението й може чувствително да удължи живота на пациенти с рак. Всяка година ракът убива по осем милиона души. Ръководител на изследването е имунологът Михаил Ситковски; той и колегите му са разработили технология за лечение с кислородни коктейли.

Кислородът подобрява имунотерапията на рака на белите дробове и намалява обема на тумора. Това е възможно благодарение на допълнителните Т-лимфоцити и натурални клетки-убийци на чуждата тъкан, които буквално щурмуват раковото образувание и започват да го разграждат. Ако обаче имунната система е срината и такива клетки не са налице, кислородът не може да помогне.

Още в началото на века в друго свое изследване Ситковски развива тезата, че рецепторите по повърхността на имунните клетки могат да са пасивни, спящи и това да им пречи да атакуват туморите. Новото проучване, ръководено от него показва как спящите имунни клетки могат да бъдат задействани и успешно да се справят с рака на белите дробове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *