Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо мъжете ядат по-бързо, отколкото жените?

Нали сте забелязали, че мъжете са като вакуум за храната! Ядат бързо и поглъщат големи количества храна.

yade barzoЕдна група от изследователи от Semyung University в Южна Корея са направили проучване, за да разберат разликите в дъвченето и храненето при мъжете и жените и какъв е ефектът от това върху теглото.

Те установили, че мъжете и жените имат много различни модели на дъвчене и че това е свързано със затлъстяване от вредни хранителни навици.

Ние го правим всеки ден, без да мислим за него, но дъвченето има важна роля като първа стъпка в процеса на храносмилането. Дъвченето на храната заедно с отделянето на слюнка правят по-лесна работата на стомаха.

Изследването частично е мотивирано от желанието на авторите да установят терапии против затлъстяване като се променят вредните хранителни навици. Начинът, по който дъвчете храната, и колко бързо можете да го направите, има доста влияние върху това колко храна консумирате в даден период от време. Като цяло, хората, които са с наднормено тегло, често дъвчат много бързо и имат по-голям размер хапка, отколкото хората с нормално тегло. Ако ядете по-бавно, всъщност можете да намалите теглото си, тъй като се чувствате удовлетворени от по-малко храна.

Проучването установило значителна разлика между моделите на дъвчене на мъжете и жените, но не обяснява напълно дали дъвченето е пряко свързано с повишаване или намаляване на теглото. Разбира се, дъвченето бързо и поглъщането на огромни количества храна за кратък период от време може да бъде фактор за затлъстяване – но има и безброй други неща, като липса на физическа активност, депресия и генетиката. Мъжете ядат по-бързо, отколкото жените, защото темпът им  на дъвчене и техния размер на захапката е по-голям.

В допълнение, модулирането на поведението на хранене чрез дъвчене може да се използва като специфична обратна връзка за нормализиране на приема на храна и по този начин се нормализира телесното тегло.

 

 

Пийте бяло вино! Предпазва от болести!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *