Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕРДОМЕД / ERDOMED

Съдържа ердостеин, повидон, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, желатин, оцветители

Предназначение

erdomed-300-mgЕРДОМЕД е лекарствен продукт, прилаган при възпаления на дихателната система. Действието му втечнява секретите и облекчава освобождаването от тях. Подходящ е както при остри, така и при хронични състояния.

Как се приема

ЕРДОМЕД капсули се приема в дози и с продължителност, определени от лекар. Стандартната доза е една капсула от 300 мг 2-3 пъти дневно. Максималният прием за денонощие е 900 мг; не предозирайте с цел по-бърз ефект!

При лечение с ЕРДОМЕД подобряване на симптоматиката може да се очаква три дни след първия прием. При остри състояния 7-дневното лечение се счита за достатъчно. По лекарска препоръка хронични заболявания могат да се третират с ЕРДОМЕД продължително време.

Капсулите се поглъщат цели, с вода. Продуктът ЕРДОМЕД се предлага също под формата на суспензия и сашета прах.

Възможни нежелани ефекти

Нежеланите реакции при лечение с ЕРДОМЕД са сравнително редки. Съобщавано е за стомашни дразнения и промяна на вкуса, гадене и повръщане, стомашни болки, диария. Има оплаквания от главоболие, усещане на студ, задушаване и затруднения при дишането.

В резултат на лечение с ЕРДОМЕД могат да се проявят кожни дразнения – зачервяване и обрив, уртикарии, екзема.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕРДОМЕД не бива да се използва, ако е известна свръхчувствителност към някой от компонентите.

Лекарството не е подходящо за деца на възраст под три годни или с тегло под 15 кг.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Пациенти с чернодробни заболявания могат да приемат медикамента в редуцирани наполовина дози, под лекарско наблюдение. Препаратът е противопоказен при цироза и бъбречна недостатъчност.

Да не се приема едновременно с медикаменти за потискане на кашлицата – има риск от задръстване на бронхите със секрети.

Медикаментът не е препоръчителен при проблеми с метаболизма на аминокиселините или фенилкетонурия.

Необходима е лекарска преценка за приложението на ЕРДОМЕД-форми, които съдържат захароза и се очаква да бъдат прилагани при диабетици.

Взаимодействие с други медикаменти

ЕРДОМЕД може успешно да участва в комплексна терапия паралелно с антибиотици и бронходилататори. Не бива да се комбинира с продукти, които потискат кашлицата.

Преди лечението с ЕРДОМЕД потребителят трябва да съобщи на лекуващия какви медикаменти е вземал преди или продължава да приема в този момент. Някои лекарствени комбинации създават условия за проява на хипотетичните негативни въздействия от един или друг продукт. Възможно е неподходящите комбинации да компрометират лечението.

Усреднена цена в аптеките – 14 лв за опаковка от 20 капсули х 300 мг; 13.50 лв за суспензия от 100 мл; 17 лв за опаковка от 20 сашета х 225 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *