Арника – безценна билка за борба с болката!

Арника е планинска билка, която се отличава с красива оранжева окраска и която е отличен помощник в борбата с болката

Арника е планинска билка, която се отличава с красива оранжева окраска и която е отличен помощник в борбата с болката. През последните години арника все по-широко се прилага в медицината под формата на различни лекове, кремове, тинктури, гелове.

Основната й полза за здравето на хората е нейните изключително важни обезболяващи и противовъзпалителни свойства, пише woman.hotnews.bg.

Масло от арника се използва изключително успешно при болки в мускулите в следствие на травми, различни ревматоидни болки.

arnica
Победете болката с арника

Много често след активен спорт изпитваме неразположения, мускулна треска, получили сме леки травми. В този случай най-добрия ни помощник ще бъде маслото от арника.

Маслото от арника помага много при болки в кръста или гърба, при ставни заболявания. Изключително благодатно влияние има маслото, прилагано чрез масаж на болезнените зони на гърба или крайниците.

Масло от арника се използва и при предпазване от слънчеви изгаряния, помага при успокояване на кожата след ухапвания от комари и други насекоми.

Наред с външното третиране, маслото от тази чудна билка се прилага и за успокояване на нервната ни система, като стабилизира и кръвното ни налягане, помага при епилепсия. За вътрешна употреба използвайте тинктурата от арника.

Жабурене с вода, в която е разредена тинктура от арника, ни гарантира свеж дъх, а освен това помага при възпалени венци.

Арника е много силен имуностимулатор. Тази чудодейна билка помага за борба с инфекции, вируси и неприятните настинки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *