ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Елън Моури: Кафето предпазва от множествена склероза

Д-р Елън Моури е известен в чужбина невролог. Според последни нейни проучвания, кафето предпазва хората от множествена склероза

Една от най-противоречивите и оспорвани здравни теми е дали кафето е вредно или полезно.  Последните изследвания на д-р Елън Моури (Ellen Mowry, MD) и на други шведски учени сочат, че кафето предпазва от множествена склероза.

До сега учените препоръчваха кафето като средство да се предпазваме от Алцхаймер и от Паркинсон.

Сега научаваме, че кофеинът е действаща защита против множествена склероза, съобщи неврологът д-р Елън Моури (Ellen Mowry, MD) за dailymail.co.uk.

Причината се крие в положителния ефект, който кофеинът на кафето оказва върху клетките на мозъка.

kafe-kofein
д-р Елън Моури препоръчва да се доверим на кафето като лек против множествена склероза

Преди да бъдат оповестени тези резултати, е проведено изследване в САЩ и в Швеция.

Наблюдавани са били 2807 доброволци, които не страдат от множествена склероза и 1629 пациенти с различна степен на множествена склероза.

Проучването продължило  5 години. През това време част от здравите и от страдащите от множествена склероза не пиели кафе, друга част пиели от 1 до 3 чашки дневно, а третата част приемали по 5 и 6 чашки с кафе.

Отчетените резултати сочат, че здравите хора, които пият до 6 чашки кафе дневно не са показали никакви признаци за появата на множествена склероза.

При здравите пациенти, които не пият кафе са наблюдавани наченки на множествена склероза в 42% от случаите, докато при пиещите по 1 или 2 чашки кафе дневно този процент е 37.

Интересни са резултатите при страдащите от множествена склероза.

Онези пациенти, които въобще не са фенове на кафето били в състояние на застой или на влошаване на тяхното здравословно състояние.

Пациентите с множествена склероза, които пиели по 4 или 5 чашки кафе дневно започнали да показват някакво подобрение в тяхната мисловна дейност.

Тези резултати изключително много обнадеждили д-р Елън Моури и останалите от екипа,  затова те ще ги представят на научна конференция през месец април 2015 г. в САЩ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *