Начало / Болести и лечение / Най-добрата изпитана рецепта срещу шипове!

Най-добрата изпитана рецепта срещу шипове!

Шипове е едно от най-широко разпространените ортопедични заболявания, при които се увеличава много костната структура

Шипове е едно от най-широко разпространените ортопедични заболявания, при които се увеличава много костната структура. Тяхното латинско наименование е остеофити. Те се образуват на места, където липсва достатъчно раздвижване и често има схващания в тези области.

Много често шипове се проявяват в зависимост от различните професии на разнообразни места. Например по врата, раменете, гръбначния стълб, тазобедрената става, коленете, глезените и стъпалата.

При административните професии, където се стои седнал пред компютъра продължително време, ошипяване се появява в основата на главата, по гръбначния стълб и на кръста. При шофьорите най-често се засягат кръстът и коленете.

shipove

Доверете се на тази рецепта срещу шипове

С годините тези образувания нарастват, често се случва те да притискат нерви и така да предизвикват силни парещи болки.

Има много народни рецепти, които обещават така желаното облекчаване на болката, но днес ще ви предложим две от тях, които дават сигурни резултати.

Първата рецепта е за компрес, направен от бял тамян, който ще бъде смесен с чист домашен ябълков оцет. За да приготвите тази лесна и бърза рецепта за компрес, първо трябва да счукате чаена с куп или супена лъжица бял тамян.

След това натопете парче ленен или памучен плат в ябълков оцет. Когато платът е достатъчно попил, нанесете отгоре му счукания бял тамян.

Положете така направения компрес на болното място и го оставете да действа, докато платът, напоен с ябълковия оцет изсъхне. Най-добре правете това лечение вечер, когато сте в покой, преди да си легнете.

Можете да повтаряте тази рецепта за лечение на шипове до три поредни вечери, но не прекалявайте, тъй като ябълковия оцет е киселина, която може да раздразни вашата кожа. Ако почувствате неразположение, веднага измийте обилно с вода и намажете засегната кожа с мазен крем или зехтин.

Оценете статията
Оценка 2.9 от 425 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


6 коментара

  1. Някой правил ли е това лечение и има ли резултат?Моля да сподели…

    • Преди години в болница научих следната рецепта-взема се земна ябълка или гулия /ералмаз/,настъргва се и се прави вечер компрес на ахилесовото сухожилие на единия крак,на следващия ден на другия и се редуват две седмици,почива се 2 седмици и ако има нужда се повтаря.Видях снимкатав нболницата-всички шипове бяха изчезнали!!!

  2. Те се образуват на места, където липсва достатъчно раздвижване и често има схващания в тези области. Откъде пък го измислихте това?!

  3. Зора Николова

    „народни рецепти, които обещават така желаното облекчаване на болката, но днес ще ви предложим две от тях, които дават сигурни резултати.“ – първата прочетох, а къде е втората

  4. Мария Вълчева

    На мен също ми направи впечатление, че ВТОРАТА рецепта липсва.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*