Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помага ли билката ефедра при астма?

Китайската билка ма хуан (ефедра) се е използвала от хилядолетия за лечението на астма и други респираторни проблеми, включително алергичен ринит. Тя съдържа различни форми на ефедрин, който се влага в деконгестанти, продавани без рецепта или по лекарско назначение. Ето защо е толкова ефикасна за справяне с течащия нос и секрета от очите. Тя често е основната съставка в китайските билкови смеси против астма. През 2004 г. ефедрата е забранена за efedraпродажба без назначение в САЩ. А в момента се проучва от регулаторните органи по лекарствата в други страни.

Какво показват проучванията?

Сред всички билкови лекове, използвани при астма и алергии, ма хуан има най-големи основания за препоръки от учените, което не е учудващо, като се има предвид активното вещество – ефедрин – което е сред най-популярните деконгестанти.

Предпазни мерки

Никога не вземайте ма хуан единствено по свое усмотрение. Приета в големи дози от хора с високо кръвно налягане или с определени сърдечносъдови заболявания, ефедрата е в състояние да причини инсулт или инфаркт дори с фатален край. Съществуват и доказателства, че тя взаимодейства с определени лекарства против астма.

Равносметка

Не е препоръчително да експериментирате с тази китайска билка. Същия ефект ще получите и от препарати, продавани без рецепта или по лекарско предписание, без да се притеснявате за евентуални проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *