ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Медитацията помага при проблеми със съня

Около 50% от хората на възраст над 55 години, и по-възрастни, имат проблеми със съня

медитация Умерените нарушения на съня в напреднала възраст са свързани с прекалена умора, чести спадове в настроението като депресивни симптоми, и намаляват качеството на живота. В проучването, изследователи от Университета на Южна Калифорния са взели предвид данните на 49 души. Средната възраст на доброволците е 66 години, казва Psych Central .

Изследователите разделят участниците в 2 групи. 24 души практикуват медитация, а други 25 доброволци са били подложени на стандартизирана програма и обучение за хигиена на съня. След това експертите изчислили разликите между отделните групи, като са използвали индекса на качеството на съня на Питсбърг, която отразява сериозността на нарушенията на съня. След първата групова медитация индексът е спаднал от 10.2 на 7.4. При участниците във втората група индекса е намалял от 10.2-9.1.

В допълнение, при доброволците, които са практикували медитация има понижени нива на депресията и умората. Разликите в нивата на тревожност и стрес са били идентифицирани. Те намалели и в двете групи. Учените предполагат, че медитацията при нарушенията на съня в напреднала възраст е по-ефективна от по-традиционни методи. За да се потвърди това, са необходими допълнителни изследвания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *