Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Самодиагностиката е опасна!

Дори да не приемате методите на лечение на традиционната медицина, не е зле да намерите добър лекар-диагностик!

samodiagnozaМного е лесно да отворите Гугъл, да опишете симптомите, които имате и хоп! Появяват се няколко десетки страници с вероятната ви диагноза, плюс съвети за лечение. Така се изкушават много хора да направят свои изводи за заболяването си. Но в такъв случай можете да допуснете някоя основна грешка, която да се окаже фатална за правилното ви лечение.

Например, хората с промени в настроението често си мислят, че имат маниакално-депресивно заболяване или биполярно разстройство. Но промените в настроението са симптом, който може да бъде част от много различни клинични сценарии: гранично личностово разстройство и тежка депресия са два примера за други диагнози. Лекарят може да постави правилната диагноза.

Една от най-големите опасности за самодиагностиката в психологическите синдроми е, че може да пропуснете заболяване, което се маскира като психиатричен синдром. По този начин, ако имате паническо разстройство, може да пропуснете диагнозата на хипертиреоидизъм или неравномерен сърдечен ритъм. Още по-сериозен е фактът, че някои мозъчни тумори могат да се проявят с промени в личността или психоза, или дори депресия. Дори и да не искате конвенционално лечение за депресия, може да искате конвенционално лечение за мозъчен тумор.

Фактът, че ние можем да познаваме и да виждаме себе си не означава, че нямаме нужда от огледало, за да се видим по-ясно. Лекарят е това огледало. Чрез самостоятелна диагностика можете да пропускате нещо, което не можете да видите. Например, опасно при самостоятелната диагноза е, че можете да си мислите, че болестта ви е по-лоша, отколкото всъщност е. Или обратно, да си мислите, че болестта ще отшуми, а всъщност проблемът да е сериозен и да се задълбочи, а е трябвало да бъде диагностициран в начален стадий, при който възможността за лечение е по-голяма. Така обикновено се получава при рак.

Така че, дори да не приемате конвенционалните методи на лечение, вие трябва да бъдете диагностицирани правилно.

 

Пазаруването е полезно за нервите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *