Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 неща, които трябва да знаете за хората със слухови проблеми

Ако не чувате какво ви се говори, можете да се почувствате изолирани. Семейството и приятелите могат да ви помогнат да избегнете това. Така че ако слухът ви не е толкова добър, колкото преди, препишете този списък и го сложете на видно място. А ако четете това, тъй като някой ваш близък има проблеми със слуха, бъдете внимателни, тъй като тези мерки помагат.

1. Уверете се, че сте привлекли вниманието ми, преди да започнете да говорите.

2. Опитайте се да стоите или седите на около 1 м от мен и срещу светлината, така че да виждам добре лицето ви.

3. Обърнете лицето си точно към мен, когато ми говорите, така че да виждам движенията на устните ви. Дори със слухов апарат не мога да разбирам всичко, което казвате. Говорете колкото може по-ясно, но не прекалено бавно и не опростявайте твърде много – имам проблем със слуха, не с разбирането.

слух
Ако не чувате, покажете този списък със 7-те съвета на своите близки и приятели

4. Не викайте! Повишаването на гласа може да изкриви звука и затруднява разбирането на отделни думи. Освен това може да бъде и болезнено, особено ако имам слухов апарат. На обществено място е и злепоставящо.

5. Ако не разбирам какво ми говорите, пробвайте да го кажете пак, но по друг начин.

6. Не слагайте ръцете си пред устата и не дъвчете, докато говорите. Ако прекарваме много време заедно, моля, обръснете брадата или мустаците си. Когато устата ви е скрита, е много по-трудно да се чете по устните.

7. Изключете телевизора и останалите източници на странични шумове, когато си говорим.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *