Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамини и минерални вещества за нормална работа на сърцето

На сърцето са необходими калий, магнезий и калций. Дефицитът от калий може да предизвика аритмия, магнезият и калцият отпускат артериите, понижават кръвното налягане и регулират сърцебиенето. Недостигът от магнезий може да предизвика спазми в коронарните артерии. Всеки ден вземайте от 250-500 мг магнезий и калций. Тези, които страдат от бъбречни или сърдечни заболявания, трябва да се посъветват с лекар преди да започнат приемането на добавки.

Полезни са също коензим Q-10 i L-карнитин. Изследванията показват, че коензима-липоподобно вещество, което се съдържа практически във всички клетки, помага за нормализиране на кръвното налягане, укрепва сърдечния мускул и дейността на митралната сърдечна клапа особено в съчетание с аминокиселината L-карнитин. вСеки ден вземайте по 30-60 мг от всяко от посочените вещества.

Добавете и малко мастни киселини омега-3. Открити в рибеното масло, лененото семе и орехите, тези вещества имат способността да понижават нивото на холестерола, смесен с липопротеините с ниска плътност и препятстват тромбозата. За да увеличите количеството на мастните киселини омега-3, добавяйте в храната си смляно ленено семе. И непременно яжте повече риба. Особено полезни в това отношение са скумрията, херингата и сьомгата.

За нормалната работа на сърцето са необходими още хром, който понижава съдържанието на общия холестерол и триглицеридите и повишава новото в състава на липопротеините с висока плътност, мед, който се свързва с повишаване нивото на холестерола и цинк, който увеличава производството на простангландини-вещества, които намаляват риска от тромбоза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *