ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Срещу левкемия – елда и кисело мляко

Изследване в Китай установи, че елдата е силно токсична и „смъртоносна“ за патологичните бели кръвни клетки на левкемията

елда Това ѝ действие се обяснява със съдържащите се в нея мощни протеазни инхибитори. Те влизат в ядрото на раковата клетка и увреждат нейната ДНК. Ефективността им стига 50%, тоест намаляват двойно броя на туморните клетки.
Елдата има и други ценни свойства. Регулира нивото на кръвната захар и затова се препоръчва да присъства редовно в менюто на диабетиците. Според две други китайски изследвания тя сваля кръвното и нивата на лошия холестерол и на триглицеридите.

Бисквитите от елда подобряват хормоналния баланс при възрастни хора и хем засищат, хем помагат да се свалят килограми.

Елдата е от семейството на ревена и няма нищо общо с пшеницата. Тя не съдържа глутен. Само 100 г елда осигуряват повече от половината дневна доза магнезий и фибри и 13 грама протеини.

Предлагаме ви лесна рецепта с елда и кисело мляко за прочистване на организма.

Необходима ви е една чаша кисело мляко и 2-3 супени лъжици елда. Изплакнете елдата и я сложете в киселото мляко. Нека да се накисне през нощта, като за целта е добре да не е в хладилник. Разбъркайте и закусете с тази засищаща и прочистваща смес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *