ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се научим да пием повече вода

Липсата на навик да пием достатъчно вода ни създава повече здравословни проблеми, отколкото можем да си представим.

vodaНие се залъгваме, като утоляваме жаждата с газирани напитки или чай, признават от psychologies.ru . Водата е изключително важна за очистването на организма, за усвояването на витамините и минералите от храната; съдейства за по-бързо отслабване и предпазва от умора. Във водна среда протичат всички важни жизнени процеси.
Как всъщност да свикнем да пием вода редовно, а да не се “наливаме” едва когато почувстваме жажда? Вижте няколко прости трика:

  1. Обвържете пиенето на вода с някакви обичайни действия – например след събуждането сутрин, докато си миете лицето и зъбите, поемете поне три глътки вода. Ако сядате пред компютъра – поставете наоколо чаша с вода и резенче лимон и пийвайте от време на време. Може да го правите и докато приготвяте обяд или вечеря в кухнята. Пийнете вода преди да излезете от дома си и когато се завърнете. На излизане – особено през лятото – винаги си носете малка бутилка вода.
  2. Правете си сокове и смути със сезонни плодове и газирана вода. Постепенно я заменете с обикновена и увеличете дела й. За по-добър вкус слагайте ледени кубчета, приготвени от замразен плодов сок.
  3. Не си пълнете чашата с вода: наливайте по малко и пийте без принуда, без да се стремите да изгълтате всичко насила.
  4. Поставете на видно място красива прозрачна кана и редовно я наливайте с прясна вода.
    Ако час – час и половина след хранене пак сте гладни, това по-скоро е жаждата – пийнете вода и ще се убедите.
  5. Яжте повече плодове и зеленчуци с високо водно съдържание: портокали, краставици, ябълки, манго, домати, диня, праскови, тиквички, пъпеш. Те постепенно ще ви приучат да търсите по-течната храна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *