Направете ваша собствена електролитна енергизираща напитка

Със сигурност ви се е случвало да платите скандално висока цена за прославената, ярко оцветена подсладена вода, наречена енергийна напитка!

energy drinkТе са натъпкани с преработени и рафинирани подсладители, като фруктозен царевичен сироп, изкуствени аромати и оцветители! Как можете да поглъщате коктейл от боклуци, направо не е за вярване! Вместо тези фалшиви течности, направете си напитка, която може да поддържа баланса на електролитите в тялото ви по време на или след периоди на тежки физически натоварвания.

Съставки

–       1/4 чаша прясно изцеден лимонов сок

–       1/2 чаша прясно изцеден портокалов сок

–       1 ½ до 2 чаши прясна вода

–       1/8 чаена лъжичка морска сол

–       1 или2 супени лъжици мед на вкус

Инструкции

Можете да намалите наполовина количеството на съставките или да ги увеличите двойно, ако е необходимо и не се колебайте да експериментирате с вкусове. Имайте предвид, че цитрусовите плодове, особено оранжевите, са добър източник на електролити. Смесете съставките и пийте веднага, за да използвате максимално добрите им свойства.

С една балансирана диета можете лесно да набавите електролитите, които сте загубили по време на усилени тренировки, когато много се потите или при друга физическа дейност, при която се губят много електролити. Много пъти се случва да имате нужда от допълнителни електролити, например когато сте болни или когато жените са бременни. Тези електролити можете да набавите с такава, домашно приготвена напитка, но не и с боклуците, наречени енергийни напитки на пазара, които ви манипулират с фантастична маркетингова схема.

 

 

Как да направите своя собствена енергийна напитка?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *