Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Енергийните напитки не са чак толкова енергийни!

Има много по-добри енергизиращи напитки, които при това са и здравословни!

Red Bull, Rockstar, Monster са само част от енергийните напитки по рафтовете на магазините за хранителни стоки и всякакви павилиончета. Тези напитки и шотове съдържат големи дози кофеин и други стимуланти, като гуарана и жен-шен, които предоставят временен тласък на енергията в тялото. Много от тях също съдържат мега-дози на различни В-витамини, които помагат на енергийния метаболизъм.

Ние всички имаме нужда от време на време от тласък на енергия, но предозирането на тези съставки може да ви навлече доста неприятности, след които да имате нужда от лечение.  Един от страничните им ефекти е зачервяване на кожата и чувство на горещина, които се причиняват от съдържащия се в тях ниацин. От голямото количество лимонена киселина можете да загубите емайла на зъбите си, а кофеинът и гуараната причиняват нервност, безсъние, сърцебиене. Те са забранени за деца, юноши, бременни жени, кърмачки и хора с нарушено здраве.

Много по-добра и здравословна алтернатива на енергийните напитки са следните:

Зелен чай

Зеленият чай съдържа кофеин, който да ви ободри, но е много по-малко отколкото в енергийните напитки! Чаят е естествен източник на много мощни антиоксиданти, които помагат срещу рак, сърдечно-съдови заболявания, неврологични проблеми и умора.

Сок от цвекло

Червеното цвекло е добър източник на нитрати. Те се превръщат в организма в нитрити, а след това отиват в кръвта като азотен окис. Той от своя страна разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвоснабдяването. Така ви дава енергия и издръжливост. Настържете цвекло в паничка, на която сте сложили тензух и след това изцедете. Пие се веднага.

Мляко с шоколад

Най-добрият начин за бързо увеличаване на енергията е напитка, която съчетава въглехидрати – те осигуряват енергия и протеини, които запазват по-дълго енергията. Шоколадът с мляко съдържа въглехидрати и протеини, както и малко количество кофеин за допълнителен тласък.

Черешов сок

Черешите са естествен източник на много витамини и минерали, имат противовъзпалителни свойства, предпазват от сърдечно-съдови заболявания и помагат за възстановяването на мускулите.

Въпреки че можете да използвате тези алтернативни напитки за допълнителна енергия, най-лесният начин да я повишите е да се храните балансирано и да спите достатъчно.

 

 

Антистрес меню

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *