Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашно лечение на хроничен тонзилит

Постоянните болки и възпаление на гърлото не са маловажен проблем и не бива да се пренебрегват. Понякога за решаването на този проблем помагат стари практики от народната медицина.

girloКасае се за очистване на гърлото, тъй като хроничният процес най-вероятно е “заслуга” на настанили се в гънки и меки тъкани болестотворни микроорганизми, коментират от web-zdrav.ru. Рецептите от народната медицина в тази посока могат да се прилагат месеци наред, като обаче се спазва условието – лековитите треви да се сменят на не повече от месец. Чудесна работа върши гаргарата – можем да редуваме разтвори със сол, хлебна сода, отвара от лайка, невен, градински чай.

Ако болестта е в остра фаза, в началото трябва да се прави гаргара 5-6 пъти дневно с много топла отвара. Освен това задължително да се правят и инхалации – дишането над лековита пара помага, а незаслужено се пренебрегва. Ето как да си направим билкови инхалации: в тенджера с литър вряща вода пускаме 2-3 измити, необелени картофа. Поставяме мътре и емайлирано канче, в което сме сложили един грам прополис. Когато водата започне да кипи, добавяме към прополиса една супена лъжица сухи билки – лайка, мащерка, грдински чай, чубрица, мента, маточина. Покриваме глава с голяма хавлиена кърпа и дишаме ароматната пара – като внимаваме тя да не ни изгори! Инхалацията не трябва да е по-продължителна от 15 минути. Такива процедури е добре да се правят 3-4 пъти на ден.

Има полза и от дишането на аромат от чеснов сок в продължение на няколко минути.
Друга рецепта: нарязваме лимон на кръгчета и ги намазваме с мед. Всяко от тях сдъвкваме заедно с кората колкото може по-дълго и гълтаме. Така трябва да изядем целия лимон, след което не бива да ядем и пием нищо в продължение на един час.

След три часа цялата процедура може да се повтори. Не забравяйте преди това хубаво да измиете лимона!

Руска практика е да се прави гаргара и да се промива носът с разтвор от 200 мл хладка вода, в която са разтворени по половин чаена лъжичка сол и сода и 1-2 капки йод.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *