ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте сушени смокини при болно гърло и при анемия

Сладко от смокини е хит сред всички видове сладка, които приготвяме. Но сушените смокини са не само прекрасен плод, а и чудесен лек при болно гърло и при анемия

Докато трае процесът на сушене на смокините, от тях се изпарява водата и те намаляват своя обем с около 60%.

Това, че смокините са сушени, не означава, че са по-малко полезни.

Напротив, високото съдържание на  фибри, калий,  манган, калций, магнезий, и витамин К се запазва и след като водата им се е изпарила.

Който обича да яде сушени смокини, той знае, че  в тях остават малките ситни и фини семки.

Вкусни смокини
Вкусни смокини

1. Ако страдате от болно гърло е добре да ядете сушени смокини, защото те съдържат естествен клей, който лекува възпаленото гърло.

При положение, че се опасявате дали ще можете да преглъщате тези семки, бихте могли да разрежете сушените смокини и да вземате само външната им част, без семките.

Можете също така да накиснете смокините за 1 час в хладка вода, за да омекнат и по този начин няма да имате проблем, когато ги преглъщате.

При болно гърло е добре да задържите сушените смокини в устата, като преглъщате изцедения от тях сок. Заедно със сока ще се отдели и техният клей.

Можете да комбинирате яденето на сушени смокини и пиенето на клеева тинктура при болно гърло. Тя е получена от пчелен клей и се продава в аптеката с капкомер.

Сипвате 10-12 капки в чаша с вода и я изпивате.

2. Ако страдате от анемия

Едно от най-силните природни средства за борба с анемия е червеното цвекло. Редовната му консумация като настъргано или като пиете неговия прясно изцеден сок (приемате го 2 часа след изцеждане) повишава жизнеността на кръвта, нивото на хемоглобина и размножаването на червените кръвни телца.

Към консумацията на червено цвекло можете да включите още яденето на сушени смокини.

От една страна те са сладки и засищат. Ще ви бъдат полезни, защото ще ви набавят необходимото количество захари, от които тялото ви се нуждае.

От друга страна, сушените смокини са богати на висока концентрация желязо, което е важен фактор за борбата с анемия.

3. Антиоксиданти

Когато в клетките се натрупат прекалено много свободни радикали, заради високо количество кислород, те започват да увреждат клетките.

Природата е създала средства, наречени антиоксиданти. Те улавят излишните свободни радикали и ги изхвърлят вън. По този начин предпазват организма от развитието на множество болести.

Качеството да бъдат антиоксидант е присъщо и на сушените смокини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *