ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 съвета за астматици, които работят в офис

Ако застоялият въздух в офиса ви дразни, има определени инициативи, които да предприемете, за да го освежите. Следвайте тези съвети.

1. Бъдете инициативни

Дори и да не отговаряте за полагането на определени стандарти в службата, със сигурност имате право да знаете какви са те. Ако подозирате, че нещо на работното място провокира астмата или алергията ви, задавайте въпроси, но учтиво. Вероятно ръководството няма да разполага с отговорите, затова помолете за позволение да поговорите с отговорника по поддръжка на сградата от ваше име и от името на останалите служители. Поинтересувайте се кога за последно са били почистени вентилационните системи и им е правена поддръжка. Дали са снабдени с НЕРА филтри и всички други въпроси, за които се сетите в тази връзка. Ако складова част е била превърната в офис помещения, попитайте дали са направени съответните изменения за подходяща вентилация.

2. Направете списък

Забелязали ли сте вода по тавана или влажни петна по килима? Препаратите и уредите с летливи вещества (от тонерите за копирните машини, пестицидите и почистващите препарати) съхраняват ли се в непроветриви помещения? Съставете списък с такива потенциални проблеми и изпратете докладна записка (с внимателно формулиран текст) до отговорника по поддръжката на сградата.

астма
Обърнете специално внимание на работната среда, ако страдате от астма или алергия

3. Разходете се около сградата

Вижте дали шахтите за вентилация не са блокирани от боклуци или плевели, както и дали отворите за влизане на чист въздух не са разположени близо до паркинга. Ако е така, добавете тези проблеми към списъка, предназначен за отговорника по поддръжката на сградата.

4. Обмислете планирането на пространството

Дали вентилационните отвори не са блокирани от мебели или кашони? Дали уредите за генериране на топлина не са разположени близо до термостати? Дали в прекалено тясно пространство не са претъпкани твърде много бюра? Ако забележите нещо подобно, което влошава качеството на въздуха, уведомете управата, защото лесно могат да се вземат мерки.

Според действащото законодателство работодателите са задължени да осигурят здравословна и безопасна работна среда на своите служители, което се постига чрез оценка на риска. Това означава работодателят да предвиди потенциалните опасности и да отстрани или сведе до минимум рисковете, включително и причинителите на синдрома на болната сграда. Дори ако замърсителите на въздуха са под допустимия от закона максимум, ако се смята, че причиняват здравословни проблеми, работодателите са задължени да ги отстранят. Стандартите, свързани с вентилацията, температурата, осветлението, чистотата, размерите на помещенията и стаите са минимални, но всеки работодател трябва да се грижи да осигури на служителите си най-добрите възможни условия на труд.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *