Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Електронните цигари предизвикват респираторни заболявания?

Използваните в електронните цигари течности се свързват със значително повишаване на риска от развитие на респираторни инфекции, независимо дали съдържат или не никотин

 

цигара Това е заключението на изследователи от Центъра за изследване на здравето в Денвър.
Учените от САЩ в хода на изследванията си са взели проби от клетки от гърлото на млади, здрави непушачи и са ги изложили на течност и изпарения от електронни цигари в лабораторията. само за 10 минути, учените открили, поразително, значим отговор. Клетките показвали добре маркиран анти-възпалителен отговор, който дава индикации за значително увеличение на риска от вирусни инфекции, смятат учените.

Това откритие е направено в момент, когато популярността на електронни цигари продължава да расте, особено сред младите хора. Ако през 2010 г., по-малко от 2% от възрастните пушачи са опитвали електронни цигари през миналата година техният брой се е увеличил многократно. Факт е, че засиленото употребление на електронни цигари бележи значително увеличение, за да не кажем, че то добива зашеметяващи размери. Отбелязва се също така увеличаване на броя на потребителите на електронни цигари сред деца и юноши.

„През последните 4-5 години, нарастващата популярност на електронните цигари наподобява експлозия, – каза авторът на изследването д-р Дейвид Тинклеман – За съжаление, броят на проучвания за въздействието на тези приспособления върху човешкото здраве не расте със същия темп. Ние все още не разбираме напълно тези устройства и не знаем какъв ефект имат върху човешкото здраве, рисковете, които те представляват. Затова и проучванията, макар и малобройни, продължават.“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *