ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Високият холестерол над 50-годишна възраст е опасен!

Изследванията показват, че повишените нива на триглицеридите често предхождат болест на сърцето. 

high-cholesterolЗа да се смятат за нормални нива на триглицеридите на гладно, стойността им трябва да бъде под 100. Без положителни промени в начина на живот и храненето, както и редовни медицински прегледи, включително тестове на холестерола, високите нива на триглицеридите могат да представляват много сериозни рискове за здравето.

Друг признак, който трябва да се провери, е нивото на хомоцистеина. По-просто казано, повишената концентрация на хомоцистеин в кръвта действа вредно на кръвоносните съдове и води до бързо развитие на атеросклеротични лезии. Поради това коронарна болест на сърцето, инфаркти и инсулти се наблюдават и при хора с ниска концентрация на холестерол, но с повишени нива на хомоцистеин.

Изследователи през 1960 са изчислили, че цели 15% от смъртните случаи, свързани с тази болест на сърцето са имали високи нива на хомоцистеин.

Как влияят упражненията?

В допълнение към високото ниво на холестерола, липсата на физическа активност допринася за нездравословно тегло и по-висок риск да получите хронично заболяване. Редовното правене на упражнения, поне 30 минути три пъти в седмицата ще подобри цялостното ви здраве, ще повиши енергията ви и ще намали нивото на общия холестерол.

Две проучвания през 90-те години на жени в постменопауза са установили значително увеличение на добрия холестерол (HDL) при жените, които правят редовно упражнения. Едната група се упражнявала при 70% сърдечна честота в продължение на 24 седмици. Другата група е била натоварена с по-висока интензивност за 12 седмици при 80% сърдечна честота. Двете групи са имали малки увеличения на HDL, но групата с по-голямо натоварване е увеличила повече добрия холестерол. Това означава, че умерените упражнения увеличават нивата на HDL при жени в менопауза.

 

8 причини да ядете маслини всеки ден!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *