ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако страдате от алергия, внимавайте с тези неща!

Изхвърлете килимите и мокетите

Хората, страдащи от алергии, са щастливи в наши дни. След векове на ползване на дебели мокети от стена до стена, което представлявало висша мода в обзавеждането, днешните жилища имат подове от дърво, ламинат, плочи или винил.

Но и мнозина все още държат на килимите или мокетите, поне в някои стаи. Проблемът е, че те са съставени от влакна, които лесно задържат замърсители като акари, плесени, гъби, животински косми и пърхот и други дразнители. Всъщност според едно проучване тези настилки събират 100 пъти повече алергени от непокритите подове.

Ако държите да имате мокет, си изберете такъв с къси влакна, защото останалите са най-вредни за хората с алергии. И винаги го чистете с прахосмукачка с НЕРА филтър, иначе просто ще разпръснете акарите из стаята.

Никога не слагайте мокета директно върху бетон – това насърчава развитието за акари. Вместо това отдолу поставете алергия подложка. Важно е да минавате с пара вече почистените настилки на всеки три до шест месеца. В няколко проучвания, при които килимите и мебелите били почиствани с пара, се установили значителни подобрения в нивата на алергените и алергичните симптоми.

В едно изследване домовете на една група, страдащи от астма, били почистени с пара и девет месеца след процедурата се оказало, че хората намалили четири пъти бронхиалната си хиперреактивност в сравнение с друга група пациенти, при които не се наблюдавала промяна, защото домовете им били привидно почиствани по този начин.

лула инхалатор алергия
Лула инхалатор с хималайска сол помага при алергия

Друг метод срещу акари е да третирате килимите си с танинова киселина, която обаче има някои токсични странични ефекти. Ако разполагате с помещения в избата или в приземния етаж, използвайте ламиниран паркет, а не килим или мокет, защото при малко количество влага тези настилки ще се превърнат в развъдник на гъби и плесени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *