Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 съвета за ограничаване на вредите от шума

Колкото по-продължително се излагате на шум и колкото по-силен е той, толкова по-голяма е опасността от оглушаване. Ако забелязвате влошаване на слуха, след като сте били в среда със силен шум, това състояние обикновено (но невинаги) преминава през следващите няколко часа или дни. Предлагаме ви 10 начина да ограничите шума, който може да бъде избегнат, и да предпазите ушите си, когато са изложени на шум, който не можете да предотвратите.

1. Ограничете времето, което отделяте за слушане на звуци за удоволствие.

2. Намалете звука на стереоуредбата, телевизора и музикалния плейър.

3. Ако ползвате музикален плейър, носете вътрешни филтри, за да изолирате фоновия шум отвън.

shum

4. Носете подходящи тапи за уши, когато не можете да избегнете излагането на силен шум като при косене на трева или използване на електрически инструменти. Памучните тампони са неефективни.

5. Когато се намирате в шумна среда, опитайте да я напускате за малки, редовни почивки.

6. Разстоянието намалява ефективното ниво на децибелите, което стига до ухото. Отдалечете се колкото се може повече от неизбежните силни звуци – не сядайте и не заставайте близо до озвучителните колони на концерт например.

7. Ако разполагате със специални шумоизолиращи слушалки, използвайте ги.

8. Дръжте прозорците на колата си затворени, когато шофирате по натоварени пътища.

9. Ограничете шума от движението и други външни шумове в дома си, като монтирате двойна дограма, поставите тежки завеси или посадите дървета и храсти между дома си и пътя.

10. Контролирайте стреса. Често емоционалните ни реакции към дразнещия шум вредят на цялостното ни здраве. Затова, ако шумът ви напряга, разходете се до някое тихо място, вземете си топла вана или се научете да се отпускате чрез медитация.

Хъркане

Направили сте всичко, което е по-силите ви, за да намалите звука от околния свят, затова чувствате, че заслужавате качествен нощен сън. Но ако партньорът ви хърка, слухът ви може да е застрашен дори докато спите. Шумът от хъркане може да бъде по-силен дори от автомобилен двигател. Запишете партньора си, ако се нуждаете от доказателство, и след това го убедете да се консултира с лекар – проблемът може да се окаже здравословен. Ако нищо не помага, нощем можете да носите тапи за уши – попитайте в аптеката за артикул, предназначен да неутрализира нискочестотните звуци при хъркане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *