ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Преподобна Стойна – живата светица и лечителка на България

Стойна Димитрова, по-известна като Преподобна Стойна няма нужда от предварително представяне

преподобна стойна Тя е сред най-известните български гадатели. Казват, че единствено скромността ѝ била по-голяма от дарбата ѝ да познава бъдещето и да лекува болните. Ванга я нарича своя духовна майка.

Стойна Димитрова започва да лекува и да прави предсказания за бъдещето след като е била болна от едра шарка и ослепява заради влошаване на болестта. Според преданието Свети Георги ѝ се присънил и е казал да построи малък параклис, в който да сложи негова икона и кандило. Съседите на бедното семейство помогнали да се издигне параклисът „Свети Георги“, който все още е посещаван от вярващи.

След Междусъюзническата война цялото и семейство решава да се пресели в България. На път за Петрич, семейството на Стойна Димитрова спира в село Златолист. Когато била на 16 години Преподобна Стойна предупреждава близките си, че за една седмица ще бъде като умряла, но да не я погребват.

Преподобна Стойна имала скромен и аскетичен начин на живот. Умира на 22 февруари 1933 година. През всичкото това време, независимо от собственото си здравословно състояние, Преподобна Стойна не спира да помага на хора, които са дошли при нея за гадание, да се помолят заедно с нея, просто да поговорят с тази невероятна жена или за да намерят отговор на въпрос, който ги вълнува. Преподобна Стойна е призната за светица от народа, макар и Българската православна църква да не я канонизира.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Преподобна Стойна – живата светица и лечителка на България

  1. Димитър Атанасов - Кабули каза:

    ТА НА НАШАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА НЕ Й СА НУЖНИ СВЕТЦИТЕ И СВЕТИЦИТЕ, КОИТО ПРИЖИВЕ И СРЕД НАРОДА СА ПОКАЗАЛИ СВОИТЕ ЧУДОДЕЙНИ СИЛИ. ТЯХ ТЯ ГИ ОБЯВЯВА ЗА ПРИЯТЕЛИ НА ДЯВОЛА, КАТО САМАТА ТЯ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В СВЪРТАЛИЩЕ НА ДЯВОЛИ, В ПОПСКИ РАСА. нА НАШАТА ЦЪЛКВА СА И НУЖНИ АРХОНТИ И РАЗНИ ТИПОВЕ БЛАГОДЕТЕЛИ, КОИТО ТЪНАТ В ДУШЕВНА И МОРАЛНА ПОКВАРА И МРЪСОТИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *