Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с високото кръвно налягане: Безценни съвети от доктор Гайдурков

Според доктор Гайдурков природата може да се справи отлично с високото кръвно налягане

доктор Гайдурков За да се сучи това е необходимо да се спазва не специален, а по-скоро нормален режим на хранене, съветва доктор Гайдурков.

Ако решите да се справите с високото кръвно налягане без да пиете лекарства трябва да редувате определени цикли на хранене.

Първият етап включва консумация само на сурови плодове и зеленчуци, без да се яде нищо преработено. Достатъчни са само две седмици на строг вегетариански режим, за да почувствате облекчение. Плодовете и зеленчуците може да се консумират под формата на сокове и смутита. След като минат тези две седмици, се прави захранване.

Захранването се прави за 10 дни. В него се включват задушени зеленчуци, варена царевица, елда, просо, киноа, леща, нахут, грах. Много важен въпрос при хипертонията е солта, която може да върне високото кръвно налягане.

Доктор Гайдурков напомня, че сол има в почти всички преработени храни. Натриев хлорид има дори в бисквитите, в сладоледа, в сладкишите, в маслото. Той споделя пред „Рецепти за здраве“, че природата е осигурила този органичен натрий в суровите плодове и зеленчуци и няма нужда да добавяме друг. Когато го сложим, губим редица други есенциални соли като калций, магнезий. Към края на захранването може да се включи диетична сол. Най-добрият вариант е калиевата сол с редуциран натрий. Калият трябва да е 66%. Дори човек да не соли допълнително, скритата сол в продуктите прави белята.

накрая, след като е минал вторият етап се включват различни животински продукти като млечни и меса. те трябва така да са структурирани, че да няма връщане на симптоматиката. Може да включим по-малко сол или по-добре, като готвим варивото, да е в сок от зеленчуци, които по естествен начин да го осолят. Подправките са другата маневра за бягство от солта. Храната прекрасно се овкусява с чесън, лимон, джинджифил. Може да си направим маринован джинджифил, той също ще замести бялата смърт – солта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *