Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как противогрипните ваксини ни предпазват от инфаркт

Ако съществуваше безопасна и бърза тера­певтична програма, която значително да по­нижи риска ви от сърдечносъдово заболява­не, инсулт и преждевременна смърт, не бих­те се поколебали да се подложите на нея. А правите ли си противогрипна ваксина всяка година? Ако не, изпускате вероятно най-доб­рата „имунизация срещу инфаркт“, която съвременната медицина може да предложи.

противогрипна ваксина, инфаркт, сърдечни заболявания

В едно голямо американско проучване били изследвани над 286 000 души на въз­раст над 65 г., при които била използвана противогрипна ваксина по време на два зим­ни сезона. Установено било, че в сравнение с хората, които не се имунизирали, те били с една пета по-малко застрашени от хоспита­лизация заради сърдечносъдово заболяване или инсулт, имали с 30% по-малък риск да се разболеят от пневмония, а опасността от смърт поради каквато и да било причина била сведена наполовина.

В друго изследване учените наблюдава­ли над 200 души с коронарни заболявания и установили, че за пациентите, ваксинирани против грип, било с 67% по-малко веро­ятно да получат втори инфаркт от ос­таналите, които не се имунизирали същата година.

Многопластовазащита

Възможността сърцето ви да бъде защитено само от по­ставянето на инжекция мо­же би ви звучи като неве­роятно медицинско постижение, но предполагаемата връзка между грипа и инфаркта датира от 1900 г., когато се наблюдавали огромен брой смъртни случаи по време на грипна епидемия. Те били при­писани на сърдечносъдовите заболявания, а не на грипната инфекция.

Днес учените предполагат, че противогрипната ваксина в известна степен предпаз­ва от сърдечносъдови заболявания, като по­тиска хроничните възпаления. Ако атаку­ващ грипен вирус няма благоприятна почва за развитие, на имунната ви система не й се налага да реагира с възпалителен процес, който би могъл да доведе до образуване на кръвни съсиреци, увреждане на стените на артериите и в крайна сметка до сърдечносъ­дово заболяване и инфаркт.

Проучване на Лондонския институт по хигиена и тропическа медицина, частично финансирано от Британската кардиологич­на фондация, анализира медицинските до­сиета на 40 000 пациенти от Великобрита­ния, които преживели първи инфаркт или инсулт и имали противогрипни ваксини. Учените установили, че не съществувал по­вишен риск от инфаркт или инсулт след вак­синация, но опасността от инфаркт се увели­чавала пет пъти, а от инсулт – три пъти, след остра респираторна инфекция.

Британското правителство препоръчва на хората с белодробни или сърдечносъдови проблеми, както и на всички над 65-годишна възраст, да се ваксинират против грип всяка година. Други рискови групи, които трябва да се имунизират, са пациентите с хронични бъбречни заболявания и диабет, както и хо­рата с непълноценна имунна система, на­пример болните от рак. Съществуват и мно­го работодатели, които поемат разноските по противогрипната имунизация на служи­телите си.

 

 

Разбихме 5 заблуди за противогрипната васкина! Вижте!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Как противогрипните ваксини ни предпазват от инфаркт

  1. Асен каза:

    Не „цапайте“ хубавия сайт с такива простотии, моля! Препишете някоя статия, която показва колко опасни и вредни могат да бъдат ваксините и колко много хора вече имат автоимунни заболявания. Ваксината е намеса в естествената способност на организма да си изгражда имунитет и само прецаква имунната ви система.

  2. sim каза:

    `ма мноооо платена публикация.
    „…вероятно най-добрата „имунизация срещу инфаркт”, която съвременната медицина може да предложи“. Сигурно е така – особено за ония ХХ италиански пенсионери /починали случайно малко след противогрипна ваксинация/. Е, ако бяха устикали – можеха да са сигурни, че инфаркт няма да ги удари. Ма тая ваксина много скрити заложби имала, освен основната, а дано скоро открият още някоя.
    А м/у другото, както обичат да питат обикновено проваксинаторите, няма ли да публикувате връзка към някоя научна публикация или изследване, които са довели до тез гениални изводи. Иначе няма да се различавете от тия, които обикновено подигравате – че чули от лелята на съседката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *