ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Актрисата Елен Колева разкри как се грижи за здравето и фигурата си

Елен Колева е известна българска актриса. Тя смята, че тялото се разболява, когато и душата боледува. Ето какво още споделя красавицата за здравето си в интервю за в. „Доктор“:

– Г-це Колева, как се поддържате в перфектната форма, в която сте – кожа, фигура?

– Поддържам себе си, като следвам максимата „Здрав дух в здраво тяло“. Редовно плувам, играя и аква гимнастика, освен това правя дихателни упражнения, когато мога, съм сред природата. Освен това обичам и масажите, които според мен са основно за поддържане на здравето, не толкова лукс!

– Спазвате ли някакъв специален режим на хранене – какъв е той, ако може да споделите?

– Не съм привърженик на самоцелните диети, но внимавам с какво се храня – избягвам сладкото, тестото и „боклучавите“ храни. Пия много вода, чай, не пия кафе или алкохолни концентрати, обичам доброто и скъпо вино.

Елен Колева
Елен Колева

– Какво е отношението ви към лекарствата, антибиотиците – ползвате ли такива, или се доверявате на хомеопатия, билки и други нетрадиционни методи за лечение?

– Да, предпочитам и се доверявам на хомеопатията, добрите добавки и билки, интересувам се от всички нетрадиционни методи на лечение и поддръжка на здравето.

– Участвате в редица благотворителни кампании – бихте ли ги изброили – защо го правите?

– Да, участвала съм в различни благотворителни кампании – за профилактика на рака на гърдата, „Сини устни“, посветена на хората с пулмонална хипертония, инициативи за спасяване на животни и др. Правя го, защото смисълът на известността трябва да бъде и в полза на обществото по възможно най-добрия начин. Освен това вярвам в добрите дела, които са като умна инвестиция, само че във „Вселенската банка“.

– Какви житейски уроци научихте от хората, които се нуждаят от помощ и заради които участвате в кампании?

– Основният житейски урок, който научавам при среща и разговор с тези силни хора, е, че човек трябва преди всичко да бъде Благодарен! Ние сме склонни непрестанно да изпитваме недоволство и чувство за недостатъчност. Когато обаче видиш и поговориш с човек в много трудна здравословна или житейска ситуация, някак се приземяваш и облагородяваш!

– Какво е мнението ви за лекарите у нас – знаете, че непрекъснато има нападения и обвинения срещу тях? Основателни ли са според вас?

– За мен професията на лекаря е призвание, изключително трудна, на моменти жестока и неблагодарна. Но ако човек, тръгнал по този път, няма жертвоготовност в себе си, по-добре да не се захваща с тази професия. Не може и не трябва целта на лекарите да е изкарването на пари!

– Има ли лекари, на които сте благодарна – спасили са живота ви или на ваш близък?

– Да! Най-пресният случай в моя живот е отпреди 2 месеца, когато отровиха кучето ми с антифриз, много коварна отрова. В момента моята красавица е жива благодарение на лекарите от „Централна ветеринарна клиника“. Искам да изкажа и специална благодарност на д-р Евгени Евтимов!

– Какви са причините според вас за масовото разпространение на сериозни болести сред българите в последните години?

– Причините са доста, основните са лошият начин на живот, не само заради липсата на финанси, но и заради липса на здравословни навици и неправилното мислене! Тялото се разболява след душата! Искам да кажа, че не може тялото да е здраво, ако душата боледува!

– Какви нови проекти подготвяте и кога ще бъдат факт?

– Новите проекти са изцяло театрални, единият от тях ще бъде факт в началото на тази година!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *