Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вкусен шипков чай при авитаминоза, настинка и грип

Наричат шипката царица на билките. И не без основание

шипка По разнообразие и количество витамини тя превъзхожда много от лечебните растения. Плодовете на трънливия храст съдържат около 40 пъти повече витамин С в сравнение с цитрусите и още толкова в сравнение с ябълките. Освен това шипката е източник на витамините К, Е, В1 и В12, на мастните киселини Омега-3 и Омега-6, на куп микроелементи, между които калий, фосфор и калций.

Отварата от шипков плод стимулира функцията на имунната система и действа тонизиращо. Тя укрепва сърцето и кръвоносните съдове, забавя развитието на атеросклероза, ускорява заздравяването на рани, засилва регенерационните процеси на меките и костни тъкани.

Полезната напитка се приготвя, като добавите 40 г сушени плодове в 250 мл вряща вода. Покрийте съда с капак и варете на тих огън 15-20 минути. Дръпнете от огъня и без да отстранявате капака, оставете шипките да престоят поне 2 часа. По този начин пълноценно се извлича витамин С. Прецедете и изпийте чая. Може да го сипете в тъмна бутилка и да го съхранявате в хладилника.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *