Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народни рецепти за инхалации при ангина

Ако студеното време ни е причинило ангина, ако гърлото ни боли и място не можем да си намерим – да не бързаме с антибиотика, а да опитаме лечение с инхалации.

инхалацииЕто няколко проверени рецепти, които вършат работа – стига да не се касае за тежък гноен процес:

Инхалации с варени картофи и терпентин (по web-zdrav.ru): в неголяма тенджера сваряваме 2-3 необелени картофа. Когато са готови, в съда накапваме няколко капки терпентин – без да изваждаме картофите или да изливаме водата. След това се навеждаме над съда и покриваме над него глава с голяма хавлиена кърпа. Вдишваме парите в продължение на десетина минути. Трябва да внимаваме парата да не е много гореща, за да не ни причини термично увреждане! В рамките на деня тази процедура може да се изпълнява до три пъти. Този тип инхалации са полезни и при продължителна кашлица.

Инхалации с клеева тинктура: помагат при ангина и бронхит. В литър вряла вода се добавя една супена лъжица клеева тинктура и се следва познатата техника с голяма хавлиена кърпа – вдишват се парите в продължение на десетина минути.
Готова клеева тинктура (спиртен разтвор на прополис) може да се купи от аптеките, но може да се приготви и в домашни условия.
Ето как: вземете една стандартна пръчица прополис – те са по 30 грама. Най-добре е да си я купите от пчеларски магазин. Оставете я за няколко часа във фризер, за да може да се счука и стрие на прах. Залейте след това прополиса със 100 грама спирт в тъмно шише и го оставете да престои пет дни, като всеки ден разклащате стъкленицата енергично. На шестия прецедете – вашият домашен продукт с пчелен клей е готов за употреба (lekar.bg).

Инхалации с етерични масла: най-добре действа евкалиптовото. Може да се направи и смес от евкалиптово и анасоново. На литър вряла вода се добавят двадесетина капки масло. Може да се практикува по следния начин: наливаме водата в чайник, добавяме маслото и увиваме съда в голяма кърпа, като оставим свободен само чучура. За да избегнем горещината на парата, можем да втикнем в него тръбичка от лист хартия, т.е. да удължим пътя на струйката пара. Тази лечебна пара вдишваме 10-15 минути по 2-3 пъти на ден. Твърди се, че този лечебен метод може да ни спаси от острата фаза на ангина за 2-3 дни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *