Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шум в ушите – кога трябва да се притесняваме?

Терминът „тинитус“ идва от латински и означава „звънтене“. Това състояние се описва като звънтене в главата, но някои хора усещат звук, който прилича повече на високодецибелно виене, други чуват свистене, бръмчене, бучене или силно свирене като от стар чайник. Може да чувате и тътен като при разбиването на вълните в брега или пък щракащ звук.

Почти всеки проблем с ушите може да предизвика тинитус. Ако от време на време усещате подобни шумове за 1-2 минути, не се паникьосвайте – шумовете в ушите могат да бъдат в резултат на стрес или умора. Но ако наблюдавате упорит тинитус – самостоятелен или придружен от загуба на слух, незабавно потърсете медицинска помощ.

Шумът може да бъде висок или нисък, непрекъснат или на вълни или пулсации, да го усещате от едната или двете страни или да го чувате в главата си.

shum v ushite

Тинитусът може да сигнализира за ушно заболяване и потенциално увреждане на слуха, включително вследствие на шум или прием на медикаменти. Той понякога съпътства проблеми от общ здравословен характер като сърдечносъдови заболявания, анемия или потисната функция на щитовидната жлеза.

Счита се, че тинитусът засяга един на всеки десет души и може да затрудни концентрацията, да наруши съня, паметта, да доведе до безпокойство, а понякога – и до депресия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *