Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет най-опасни хранителни добавки: ето кои са!

Химическите компоненти, които се добавят в храните – за да са по-трайни, по-вкусни и да изглеждат по-апетитно, в много случаи са къс път към болестите и преждевременната смърт.

foods_1-480x480Е-251, натриен нитрат. Консервант за месо, компонент с висока токсичност. Стимулира образуването на нитрозамини – доказани канцерогени. Причиняват най-често рак на стомаха.

Е-310, пропилгалат. Предотвратява гранясването на мазнините, обясняват от vseopecheni.ru. Има го в замразените картофки на големите хранителни вериги, в сухите супи и дъвките. Редовният му прием може да провокира рак на дебелото черво, стомашни проблеми до злокачествен процес, екземи.

Е-951, аспартам. Този изкуствен подсладител доказано е причинител на злокачествени мозъчни тумори у лабораторни плъхове. Използването му в диетични продукти провокира лимфом и левкемия. Попадайки в организма, аспартамът се трансформира във формалдехид и е в състояние да причини мигрена; може да се окаже и стартов бутон за тежки заболявания като множествена склероза и Паркинсонова болест. При единични консумации може да е обяснение за внезапно главоболие или световъртеж.

Е-321, бутилхидрокситолуол: стандартна добавка, предпазваща от окисляване огромен брой хранителни и козметични продукти. Множество изследвания отбелязват, че може да причини увреждания на черния дроб и е доказано опасен за водните организми.

Е-171, титаниев диоксид. Съставка от слънцезащитните кремове, считана за изключително полезна срещу UV-лъченията. В хранителната индустрия се използва за обработка на суровината за рулца от раци, така се постига избелване на месото. Прилага се също при производството на сухо мляко и бързи закуски. Няма пълни изследвания върху въздействията на тази добавка, но се предполага, че е причина за негативни промени в черния дроб и бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *