Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КОНТРАКТУБЕКС / CONTRACTUBEX

КОНТРАКТУБЕКС съдържа сорбинова киселина и се прилага за лечение на белези

Контактубекс лекува белези!
Контактубекс лекува белези!

Предназначение

КОНТРАКТУБЕКС e гел, който се предписва за лечение на белези, появили се след операции, в резултат на изгаряния и наранявания. Прилага се още при козметични белези и при такива, които ограничават движението.

Как се прилага

Когато се предприеме лечение на белези с КОНТРАКТУБЕКС, е необходимо поразените участъци от кожата да се третират 2 – 3 пъти на ден с гела. Тънък слой от него се нанася и се втрива внимателно до пълното му абсорбиране.

Ако се използва за лечение на стари белези с удебелени контури, препоръчително е след нанасянето на продукта да се направи превръзка, която да се остави поне за няколко часа.

В зависимост от това колко голям е белегът, преди колко време е настъпило нарушението на целостта на кожата и как реагира конкретният пациент към лечението с КОНТРАКТУБЕКС, то може да продължи от няколко месеца до година. Средно, необходимото време за заличаване на белега е около шест 6 месеца.

Ако се лекуват скорошни белези, препоръчително е да се ограничат до минимум вредните ефекти на средата – дразнене от външни фактори, излагане на прекалено ниски или прекалено високи температури, както и на прякото въздействие на ултравиолетови лъчи.

Възможни нежелани ефекти

По правило не може да се говори за предозиране на КОНТРАКТУБЕКС, както и за нежелани странични реакции от приложението му. В редки случаи се отчита появата на дерматит, обриви или други кожни раздразнения.

Трябва да се има предвид, че по време на лечението е възможен сърбеж, който не е странична реакция, а последица от възстановяването на тъканите.

Кога не бива да се приема

Няма категорични предписание КОНТРАКТУБЕКС да не се прилага при бременност, кърмене или други специфични състояния, като няма и наблюдавано въздействие върху способностите за шофиране и работа с машини.

________

Усреднена цена в аптеките – 13.40 лева за опаковка от 20 mg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *