Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОНЗИЛОТРЕН / TONSILOTREN

Съдържа атропинум сулфурикум, хenap сулфурис, калиум бихромикум, меркуриус бийодатус, силицея, лактоза монохидрат, захароза, магнезиев стеарат

Предназначение

alpen_pharma_tonzilotrenТОНЗИЛОТРЕН е лекарствен продукт, който съчетава пет хомеопатични съставки с доказан оздравяващ ефект при възпалителни процеси на тъканите в гърлото. Препоръчва се при възпаления на сливиците, фарингити, при инфекции със засягане на лимфните възли, при тонзилектомия (оперативно премахване на сливиците).
Хомеопатичните съставки действат през всички етапи на възпалителния процес, като постигат овладяване на болката и температурата, неутрализират огнищата на инфекция в сливиците или фаринкса, намаляват отока на сливиците и съседните лимфни възли и подсилват имунната система.

Как се приема

Медикаментът е подходящ както за остри, така и за хронични състояния; препоръчва се и като продукт за профилактика и подсилване на имунната система при често боледуващи от ангини деца. Гнойните ангини с бактериален причинител изискват лечение с антибиотици и обикновено при такива случаи тонзилотрен не се препоръчва.

Таблетките ТОНЗИЛОТРЕН трябва да се държат в устата до пълното им стопяване. Ако пациентът е дете, хапчетата се разтварят в малко вода непосредствено преди приема. Препоръчва се продуктът да се приема 30 минути преди или след хранене.

Остри инфекции при възрастни се лекуват с ТОНЗИЛОТРЕН, като се приемат по 1-2 таблетки през час при дневен лимит от 12 таблетки. Тази схема се изпълнява, докато пациентът почувства подобрение. След това лечението продължава с прием на 1-2 таблетки три пъти дневно.

Лекарственият продукт е подходящ и за деца, но не по-малки от една навършена година. Децата на възраст 1-3 години могат да приемат продукта само при лекарска препоръка и под контрол. Деца от 3 до 12 години вземат по една таблетка през два часа, но не повече от 8 дневно. След острата фаза на болестта се препоръчват три приема дневно по една таблетка.

Възможни нежелани ефекти

В някои случаи приемът на ТОНЗИЛОТРЕН може да причини увеличено отделяне на слюнка, което се овладява чрез редуциране на лекарствената доза.

Възможни са алергични реакции – кожни дразнения, зачервяване и сърбеж, обриви, което е знак лечението с ТОНЗИЛОТРЕН да се прекрати.

По принцип прилагането на ТОНЗИЛОТРЕН се понася добре и проявата на негативни странични ефекти е рядка.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този хомеопатичен продукт не бива да се дава на деца на възраст под една година. До 3-годишна възраст приложението му става само под лекарски контрол.

Да не се прилага при пациенти с алергия към някоя от съставките или към хром.

Пациенти с хиперфункция на щитовидната жлеза, както и бременни и кърмачки, не могат да се лекуват с ТОНЗИЛОТРЕН без лекарска препоръка и контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни взаимодействия на ТОНЗИЛОТРЕН с други лекарствени продукти, които да постигат негативно въздействие. Пациентът въпреки това следва да информира лекаря си за всеки медикамент, който е приемал или продължава да приема по време на лечението си с ТОНЗИЛОТРЕН.

Усреднена цена в аптеките – 8.50 лв за опаковка от 60 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *