Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако искате да се самоубиете бавно, яжте редовно готова храна от Кауфланд и Метро

Топлите витрини на големите магазини са примамливи, а асроматът, който се носи е направо изкусителен

бързо хранене Защо пък да не си вземете едно пилешко бутче или картофи соте? А и цацата изпържена на място е повече от великолепна. Защо тази храна е вредна за здравето? Защото е пълна с консерванти и най-често се приготвя от залежавла стока. За да изглежда добре, а и за да има добър вкус, се ползват подобрители, повечето от които са канцерогенни. Постоянното използване на тези храни води до затлъстяване. Това е добре известен факт, но по-лошото е, че вредите от тези храни съвсем не се изчерпват само със затлъстяването.

Друга причина за вредата от готовата храна е използването на транс-мазнини в процеса на готвене. Това са така наречените „мазнини убийци“, които са причина за различни заболявания на храносмилателната система, сърдечно-съдови и ендокринни болести, както и насърчаване развитието на рак при човека.

Най-естествено е да си зададете въпроса дали тази храна само приича или на вкус и на вид е точно като онази, която си приготвяте сами у дома. Държите ли в килера си ксантанова гума? А имате ли в долапа етоксилирани диглицериди? Или калциев пропионат? Може би сипвате в манджата по малко амониев сулфат?

Ако вие самите не готвите с тези съставки, защо купувате и ядете храни, приготвени с тях от някой друг?

Колкото и големи химици да са производителите на храни, те слагат добавките само с една цел – да удължат срока им на годност, и то така, че остарялата храна да изглежда свежа и прясна. На вид тя е и по-апетитна и ви подтиква да купите повече от нея.

Това се нарича „въвеждане в заблуждение“, демек измама. Въпреки че не всички „адитиви“ са вредни, те са непознати за човешкия стомах и едва отскоро гастролират в него. Така че по-добре си спестете контакта с тях.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *