ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да разпознаем астмата и алергиите при децата?

Въпреки че от 50 до 80% от децата проявяват симптоми на астма, преди да навършат пет години, множеството признаци се провокират от вирусни инфекции, а не от алергии. Това е една от причините симптомите на астмата в ранна възраст да имитират тези на други детски заболявания (като респираторни инфекции или грип със стомашни проблеми) и лекарите често да ги пренебрегват. Ако откриете, че детето ви страда от периодична или упорита кашлица, тежко или учестено дишане, задух или стягане в гърдите и ако симптомите се влошават вечер или рано сутрин или ако ги свързвате с причинители като физическо натоварване или излагане на алергени, помолете педиатър да го прегледа за астма.

astma dete

Имайте предвид, че не е непременно необходимо детето ви да се задушава, за да страда от проблема – не всички засегнати дишат трудно и с хрипове (и не всички деца с хрипове боледуват от астма). Сред другите причини за това са респираторни инфекции, ринит, синузит и дисфункция на гласните струни.

Алергичният ринит засяга децата на по-късна възраст, обикновено на 9-10 години, затова ако синът или дъщеря ви са вече диагностицирани с астма, а след това развият симптоми в носа, предполагащи алергия, трябва да сте загрижени. Първите 2-3 години на борбата с алергиите в детска възраст са най-тежките. След това обикновено симптомите се стабилизират, а докато детето ви порасне, може и да отшумят. Всъщност при около 20% от децата, страдащи от алергичен ринит, болестта изчезва, докато растат.

Подобно на астмата, алергичният ринит при децата често остава недиагностициран и нелекуван. Внимавайте за проявления като черни кръгове под очите, „алергична бръчка“ на носа поради постоянното бърсане, носов говор, постоянно дишане през устата и напукани устни, често хъркане, кашляне заради постназални секрети, често кихане и стоене с отворена уста. Други симптоми са умора, слабост, раздразнителност и липса на апетит.

ЛУЛА ИНХАЛАТОР С ХИМАЛАЙСКИ СОЛИ ПОМАГА ПРИ АСТМА И АЛЕРГИИ, ПОДХОДЯЩА Е И ЗА ДЕЦА
ЛУЛА ИНХАЛАТОР С ХИМАЛАЙСКИ СОЛИ ПОМАГА ПРИ АСТМА И АЛЕРГИИ, ПОДХОДЯЩА Е И ЗА ДЕЦА

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Как да разпознаем астмата и алергиите при децата?

  1. Росица каза:

    Аз му давам на моя син Самбукус Нигра за подсилване на имунитета, но приемът му допринася и за нормалната дейност на дихателната система.Има го в аптеките.

  2. Вера Попова каза:

    Г-н Лилов, какво е Самбукус Нигра и къде мога да купя.
    Внучката ми ходи една седмица на градина и след това три седмици я гледам аз. Постоянно има кашлица и сополи. Педиатърката казва,че е нормално, но аз все пак да предложа някакво решение.

  3. Петър Лилов каза:

    На внукът ми му даваме Самбукус Нигра, влияе му добре и не получава астматични пристъпи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *