Основни начини за лечение на тревожност

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Научете кои са основните начини за лечение на тревожността преди да сте започнали да пиете хапчета.

trevojnostМасаж

Тази райска терапия забавя освобождаването на хормоните на стреса, като кортизол, които са свързани с тревожността. Един месец ежеседмични 20-минутни масажи понижават нивото на кортизола и съответно тревожността. Масажът също ви доставя релаксация, която облекчава тревожността. Можете да практикувате самостоятелно масаж с помощта на топка за тенис или да посетите масажен салон.

Медитация

При загрижените хора се наблюдава деактивиране в областите на мозъка, които управляват мисълта. В много случаи притесненията могат да излязат извън контрол. Практикувайте медитация, за да спрете циклите на тревога.

Разхождайте се на чист въздух поне по един час на ден.

Билков чай

Жълт кантарион – научните изследвания потвърдиха, че мощността на тази билка за облекчаване на лека до умерена депресия и тревожност е толкова ефективна, колкото много от лекарствата без много от нежеланите им реакции

Множество билкови растения имат успокоително действие. Често предписвани като помощ за насърчаване на съня включват: пасифлора (Passiflora Incarnata), хмел (Humulus Lupulus), валериана (Valeriana Officinalis), превара (Scutellaria Lateriflora) и лайка (Matricaria Chamomilla).

Лавандула

 

Цветята на лавандулата и лавандуловите масла действат успокояващо на нервната система, а също и за увеличаване на активността на мозъка.

Лавандулата е известно средство за намаляване на тревожността и насърчаване на по-дълбок и по-спокоен сън.

Ето някои приложения на лавандулата!

Чай

Сварете една чаша (200 мл) топла вода. Изсипете във врялата вода 1 чаена лъжичка лавандулови цветя. Нека ври в продължение на 3-5 минути. Оставете да изстине и прецедете. Пийте по 1 чаша чай на ден.

Масло от лавандула

По една капка от лавандуловото масло (или друго масажно масло) втрийте върху китките си, двете слепоочия и задната част на врата, като избягвате зоната около очите. Също може да поставите 2 капки върху памук и да сложите във възглавницата си, докато спите. Като изветрее миризмата, капнете пак. Или използвайте рецептата, за да си направите спрей за чаршафи с лавандула (последвайте линка по-долу).

 

 

Спрей за чаршафи с лавандула

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *