Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да се справите с отрицателните емоции!

Отрицателните емоции могат да бъдат описани като всяко чувство, което ви кара да бъдете нещастен и тъжен. 

otricatelni emociiТова са омраза, гняв, ревност и тъга. И все пак, в правилния контекст, тези чувства са напълно естествени.  Отрицателните емоции могат да забавят нашия ентусиазъм за живот, в зависимост от това колко време можем да ги усещаме и начина, по който сме избрали да ги изразим.

Негативните емоции могат да спрат рационалното ни мислене и поведение, от което да не можем да виждаме ситуациите в истинската им перспектива. Когато това се случи, ние сме склонни да виждаме само това, което ние искаме да видим и не забравяме само това, което искаме да си спомняме. Това само удължава гнева или скръбта и не ни позволява да се наслаждаваме на живота. Колкото по-дълго продължава това, толкова по-сложен проблемът става. Неподходящото справяне с отрицателните емоции също може да бъде вредно – например, изразявайки гнева с насилие.

Емоциите са сложни реакции

Емоциите са психологически (това, което мислим) и биологични (това, което чувстваме). Нашият мозък реагира на нашите мисли чрез освобождаване на хормони и химикали, които ни изпращат в състояние на възбуда. Всички емоции идват по този начин, независимо дали са положителни или отрицателни. Това е сложен процес и често не разполагаме с необходимите умения, за да се справим с негативните чувства.

Как да се справим с негативните емоции?

Има няколко стратегии за справяне с негативните емоции. Те включват:

Махнете лошите мисли от главата си! Веднага си намерете занимание, което да отклони вниманието ви от тях – излезте на разходка, започнете да правите упражнения или масажи, вземете в ръцете си парцала за пода и го измийте внимателно.

Опитайте се да бъдете разумни и приемете, че лошите чувства са понякога неизбежни.

Намерете си приятно занимание, включително разходка по магазините или гледайте любим филм, решавайте кръстословици, ребуси, судоку и др.

И запомнете – в правилния контекст, отрицателните емоции като гняв, тъга или ревност са напълно нормални.

 

Научете се да контролирате емоциите си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *