ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Артрозната болест – медико-социален проблем

Артрозната болест наричана още остеоартроза или дегенеративна болест е най-често срещаният вид артрит. Артрозата е хронично ставно заболяване, в чиятo основа на първо място е налице дегенерацията на ставния хрущял с последващо разрастване на костни израстъци (остеофите), съпроводени с възпалителен процес и постоянно засилващи се болки, особено при раздвижване.

Непосредствените причини за появата на артрозните изменения в ставите са напредналата възраст, наднорменото тегло, физическото натоварване на ставите и особено екстремните силови натоварвания (вдигане на тежести, бягания и др.). Артрозата засяга предимно големите стави (тазобедрени, коленни, раменни и почти винаги – гръбначния стълб), но не са редки случаите, когато се засягат и малките стави.

Съвременните тенденции в лечението на дегенеративните увреждания на ставите: по възможност да се избягва продължителната употреба на синтетични лекарствени средства поради сериозните странични явления, които причиняват и да се предпочитат значително по-безвредните биологично активни субстанции от природен произход, каквито са т.н. хранителни добавки. В аптечната мрежа се предлагат най-различни хранителни добавки за профилактика и лечение на ставните заболявания. Из между множеството анелогични препарати се откроява „Флекс Комплекс“, който е уникален по своя състав и форма, съчетавайки в себе си всички компоненти, които са необходими за artrozaпрофилактика и лечение на остеоартрити, износени и увредени стави, болки и скованост на ставите и гърба.

Резултатите от приложението на „Флекс Комплекс“ в продължение на 6-8 седмици са повече от удовлетворителни: болките отзвучават, движенията се облекчават, липсва напрежението на ставите, намалява дискомфорта. Изхождайки от опита ми и богатата практика, мога да препоръчам „Флекс Комплекс“ на болните, страдащи от остеоартрити като алтернатива на конвенционалните лекарствени препарати, казва проф. д-р Петър Манолов.

„Флекс Комплекс“ се отличава от известните до сега хранителни добавки с авангардната си композиция, включваща най-съвременните открития в лечебната практика на дегенеративните ставни заболявания, което е видно от състава на продукта, а именно:

Глюкозамин – представляващ основен градивен елемент на ставните връзки, хрущял и сухожилия. Синтезира се в организма от глюкоза и глутаминовата киселина. С напредване на възрастта, синтезата му постепенно намалява, в резултатът на което се появяват дегенеративните изменения в опорно-двигателния апарат. Глюкозаминът оказва благотворно влияние върху функцията на ставите в промени с биохимичните процеси, извършващи се в ставите и хрущялите.

Хондроитин сулфат е характерен със свойството си да абсорбира водни молекули и по такъв начин повишава издръжливостта на ставния хрущял, оказва противовъзпалително действие подобно на нестероидните противовъзпалителни средства (НПВС), но за разлика от тях с по-голяма продължителност. Неговите предимства се състоят в по-добрата му поносимост и липсата на дразнещо действие спрямо стомашната мукоза.

Хуалуронова киселина – притежава основна функция да възстанови синовиалната течност на ставите, като осигурява леко, гладко и безболезнено движение на ставите и поддържане на тяхната стабилност. Едновременно с това тя подхранва ставния хрущял и подпомага възстановяването на синовиалната течност. Хиалуроновата киселина е абсолютно необходима в терапията на артрита.

Котешки нокът (Саменто) – притежава мощно противовъзпалително действие като инхибира синтезата на простагленцин Е2. Имуномодулиращата му активност се изразява в активиране на фагоцитозата и увеличено производство на Т-лимфоцити. Оказва същевременно силен противовирусен ефект спрямо херпес симплекс. Саментото притежава антимутаген, но действа директно върху ДНК на клетките като спомага за възстановяване на генетичната информация или ги предпазва от мутации. Притежава клинично доказан туморостатичен ефект спрямо карцином на млечната жлеза.

Сладник – притежава противовъзпалително, хепатопротективно и антиулцеролно действие. Потиска развитието на ДНК и РНК-вируси, инактивира вируса на херпес симплекс. Задържа нивата на натрий и леко повишава артериалното налягане. Влиянието му върху обмяната на калций и фосфор в организма обуславя неговото присъствие в хранителната добавка, тъй като възпрепятства образуването на остеофити.

Метилсулфанилметан (МСМ) – представлява естествена форма на органична сяра, съдържаща се в ставите и тъканите. Основната й функция е да укрепва колагена в опорно-двигателния апарат като намалява дискомфорта в ставите. По тези съображения МСМ е включен в комбинацията „Флекс Комплекс“, защото тушира болката и повлиява благоприятно отоците. Използва се широко в областта на ревматологията.

Авокадо – маслото от авокадо съдържа т.н. фитостероли, които оказват мощен противовъзпалителен и обезболяващ ефект, оказват омекотяващо действие върху кожата. Наличието на лецитин и калий и множество микроелементи и витамини представлява мощен антиоксидант, който спомага за дезинтоксикацията на организма, но същевременно стимулира продукцията на колаген като по такъв начин забавя дегенерацията на ставния хрущял. Маслото от авокадо понижава нивата на холестерола и преди всичко на ЛДЛ-холестерола, както и нивата на кръвната захар. Стимулира производството на колаген в хрущялната тъкан и облекчава субективните оплаквания при остеохондрозата.

Соя – маслото от соята, което е съставна част на продукта „Флекс Комплекс“, съдържащо полиненаситени мастни киселини, витамини от групата на Е,РР, Д, К и В, пектин и незаменими аминокиселини като: лиаин, аргинин, метионин и триптофен. Соевото масло притежава изключително широк спектър на действие като намалява общия холестерол и реди всичко – ЛДЛ, влияе благоприятно на стомашно-чревния тракт и метаболитни разстройства. Оказва лъчетерапевтичен ефект и др. Маслото от соя съдържа фитостероли, оказващи хидратиращо действие не само на кожата, но и на ставните повърхности.

В комбинация с останалите компоненти във „Флекс Комплекс“ соевото масло благоприятства лесното проникване на активното действащите съставки през кожата в съединителната тъкан на ставите.

В заключение може да се каже, че „Флекс Комплекс“ представлява изключително сполучливо съчетание на различни по свой състав биологично активни компоненти, които благодарение на своя синергизъм, оказват невероятно благоприятен лечебен ефект при артрозната болест!

Проф. д-р Петър Манолов, д.м.н

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *