Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сгряваща зимна диета топи килограми и дарява здраве

За цялата природа зимата е време на покой и човекът не прави изключение: трябва повече да почиваме, да не изтощаваме организма с прекалена активност

bilka Но от друга страна, не трябва зимното забавяне на темпа да достига до крайност и да се превръща в зимен сън. През този сезон трябва да употребяваме повече гореща храна (или поне варена) – това ще облекчи усвояването й и ще позволи да се поддържа имунитетът. Увеличете в менюто си месните блюда (особено овнешкото), маслото, шоколада, ядките, кореноплодите, тиквата. По възможност намалете употребата през този период на различните мюслита, които се заливат с млечни продукти или сокове, а не се варят. Освен това зимата не е най-подходящият сезон за пресни плодове, с изключение на портокалите и другите цитруси.

През студените зимни месеци са полезни сгряващите, укрепващи, подобряващи кръвообращението билки: босилек, майорана, анасон, хвойна, чубрица, естрагон и др, В това време на годината обезателно трябва да включим „горещи“ подправки: канела, джинджифил, куркума, лук и чесън.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *