Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жена се излекува случайно от рак – разберете как

Грейс Силва има рак на щитовидната жлеза от най-лошия вид

gracesilva Той е нелечим и много бърз – убива човека месеци след като е научил за болестта си. Но Грейс Силва е жива вече 4 г. и се чувства добре. Тя е от онези редки щастливци, които са били излекувани наслуки. Дали са им лекарство за друга болест, а то се оказало най-подходящото за тяхната. Този месец „New England Journal of medicine“ описа нейния случай.

Симптомите на Грейс се появили през 2010 г. – подувал й се вратът и гърлото я боляло. Личният лекар й давал антибиотици, уж й минавало, но за кратко. Узнала диагнозата си от онколога Йохен Лорх в Бостън – анапластичен рак на щитовидната жлеза. Хирурзи я изрязали заедно с тумора, после Грейс минала курс на химиотерапия и лъчетерапия. Но ракът й се върнал почти веднага в белите дробове.

Д-р Лорх бил чел, че Еверолим влияе на рака при мишки и го опитал на 7 пациенти с анапластичен рак, но оздравяла само Грейс.

Генният тест показал защо. Грейс имала мутирал ген, който се повлиявал от лечението с Евролим. Мутиралият ген направил рака на Грейс зависим от mTOR, който евролим блокира.

След като чудото с Грейс се разчува, в болницата „Слоун Кетъринг“ в Ню Йорк решават да пробват медикамента „Еверолим“, предписван за рак на бъбреците и на гърдата, при 45 души с рак на пикочния мехур. Двама от тях се повлияват от него, единият – особено добре.

Лекуващият д-р Дейвид Солит разказва: „Това бе жена с разсейки в корема. Оставаше й по-малко от година. Но с еверолим туморите й изчезнаха.“ Учените разбират защо. В раковите клетки на тази жена има мутирал ген, който прави растежа им зависим от белтъка mTOR. А Еверолим блокира тъкмо този белтък. Сега жената редовно пие лекарството и няма рецидив, пише „Живот без рак“.

След 18 месеца обаче туморите на Грейс се появили отново. Направили им нов тест, за да се разбере защо медикаментът е престанал да действа. Оказало се, че чрез нова мутация на същия ген ракът й е намерил начин да се спаси от лекарството. Тази втора мутация не е регистрирана при друг човек, въпреки че вече са направени десетки хиляди генни тестове на тумори. Същата мутация е открита преди 20 г. в дрождите на хлебната мая. Сега за Грейс Силва се приготвя лекарство, което да поразява ракови клетки с двойно мутирал ген за mTOR.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *