Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Много важен урок за витамините и минералите!

С витаминните добавки често се злоупотребява. 

Те могат да бъдат взети като лекарство за лечение на заболявания като настинки или да се противодейства на проблеми с начина на живот като стрес. Противно на общоприетото схващане, витамините не са лекарства или чудодейни лечения.

Има много погрешни схващания за витамините и ползите за здравето, които предлагат. Те играят важна роля в поддържането на здравето на тялото. Но големи дози от някои витамини всъщност може да бъде вредно. За повечето хора получаването на витамини става чрез ядене на разнообразни здравословни, непреработени храни, а не като се вземат добавки. С тези добавки често се злоупотребява и се вземат без професионален съвет. Те често се използват като форма на лекарство за лечение на заболявания като настинки или да се противодейства на проблеми с начина на живот като стрес. Противно на общоприетото схващане, витамините не са лекарства или чудодейни лечения. Те са органични съединения, които участват в различни метаболитни функции. Висока доза добавки не трябва да се вземат, освен ако е препоръчано от лекар.

Самоцелното приемане на витамини е вредно

Подходящият баланс и адекватните нива на основни хранителни вещества са важни за редица сложни процеси в нашето тяло. Когато витамините са взети като добавки, те се въвеждат в тялото на нива, които никога не могат да бъдат постигнати с яденето дори на най-здравословните храни. Хранителните добавки може да доведат до големи дози от един единствен витамин. Когато приемаме витамини с храната, те имат много другари, които им помагат в организма. Например, провитамин А (бета-каротин) в храната е придружен от стотици негови каротеноидни роднини. Просто витамините на хапчета не са мигновено решение, ако не се приемат заедно с разнообразна храна. Тя е комбинация от цял набор от съединения (за повечето от които най-вероятно дори не знаем) в растителните храни, които ни дават защита. Когато изкуствено премахнете един от тях или го приемате самостоятелно, то той може да не е толкова ефективен, а дори в някои случаи може да има отрицателни последици.

 

Продължение …

 

 

Защо преди 100 години хората не са имали нужда от добавки, а днес не може да са здрави без тях?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *