Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви полезни неща за диабетика има в аптеката

Колко изненади може да ви предложи аптеката! Болки и изтръпване на крака­та? Има мехлем за тях. Слънцезащитен лосион? Ще ви предоставим съвети как да го изберете. Още – открийте как един съвсем обикновен продукт може да ви помогне да определите дали теглото ви е проблемно.

апарат за измерване на кръвната захар, висока кръвна захар, диабет, Диабет тип 2

Купете си „органайзер“ за таблетки.

Много диабетици вземат от 8 до 12 различни лекарства, витамини и други добавки. Следенето на толкова много таблетки е трудно, както и запомнянето на вече приетите и тези, които още не сте взели. Снабдете се с „органайзер“ за таблетки, който има отделения с капачета за всеки ден от седмицата. Ще можете от пръв поглед да прецените кои сте взели и кои – не.

Вземете си няколко опаковки с течна захар за диабетици.

Носете препарата навсякъде. Продуктите, съдържащи глюкоза, са предназначени за повишаване нивата на кръвната захар. Ако сте особено предразпо­ложени към ниска кръвна захар, е добра идея да разпо­лагате с няколко опаковки – в автомобила, на работно­то място, вкъщи и в багажа по време на път. Прехвърлете част от течността в по-малък, плътно затварящ се съд, който да носите в чантата или джоба си, когато излизате някъде.

Зарадвайте краката си с чорапи против ожулване.

На пазара се предла­гат чорапи за хора, страдащи от загуба на чувствителност в ходилата. Тези чо­рапи са удобни, без да са прекалено стегнати и нямат шевове, които биха могли да ви причинят охлузвания или мехури. Хората със загубена чувствителност в стъпалата могат и да не забележат ожулването от обикновените чорапи, което би могло да доведе до мазоли или инфекция.

Обмислете варианта за измерване на кръвното налягане в домашни условия.

Ако се борите с високото кръвно налягане, отчитането му у дома ще ви помогне да следите стойностите между отделните прегледи и може да е по­лезно за понижаването му. Домашната проверка често дава по-добри резулта­ти от тези в лекарския кабинет, ако сте от хората, които се притесняват при прегледи.

 

 

Научете се да следите нивата на кръвната захар

ежедневно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *